Trabzon'da ürettiler dünyaya sattılar

Trabzon’da her yıl üretilen 24 bin tüfek, 14 ülkeye ihraç ediliyor.

Trabzon'da ürettiler dünyaya sattılar
Trabzon'da ürettiler dünyaya sattılar Admin
Advert

Trabzon’da 5 yıl önce lider silah anlamına gelen ALPHARMİS adlı tüfek imalathanesini kuran Ömer Hacıoğlu, Avrupa’dan Afrika’ya, Amerika’dan Avustralya’ya kadar 14 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Şirketin bu yılın ilk iki ayı içinde 3 bin 750 tüfeği ABD’ye gönderdiği öğrenildi.

DÜNYA PİYASASINDA YERİNİ ALDI

Tüfekte dünya pazarına hükmeden firmalar arasına ALPHARMİS adlı şirketin Trabzonlu sahibi Ömer Hacıoğlu’da girmeyi başardı. Dünya pazarına hükmeden şirketler arasına girmenin kolay olmadığını belirten Ömer Hacıoğlu, hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. İmkansızlıklar içerisinde var olduklarını ileri süren Ömer Hacıoğlu, “İmkan verilmesi halinde daha büyük fabrikalar kurarak, daha fazla ihracat yapmak istiyoruz. Trabzon’da mermi de üretmek istiyoruz” dedi.

YÜZDE 80'İ TRABZON’DA YAPILIYOR

Tüfeğin yüzde 80’ini oluşturan namlu, mekanizma, tetik grubu ve boya kaplamanın fabrikada yapıldığını, yüzde 20’yi oluşturan pim, saç ve yayı ise dışardan satın aldıklarını belirten Ömer Hacıoğlu yerli tüfeğe en çok talebin ABD’den geldiğini söyledi. Karadeniz Bölgesi’nin tek fabrikası olan ALPHARMİS adlı tüfeklerin Türkiye’de satış fiyatı 600 ile bin 200 TL arasında değişirken, ihraç edilen tüfeklerin firmalara satış bedelinin ise 600 ile 800 dolar arasında alıcıya teslim edildiği belirtildi.

HER YIL 24 BİN TÜFEK ÜRETİLİYOR

Yılda 24 bin tüfek kapasitesi ile çalışan imalathanede, pompalı, tek kırma ve şarjörlü otomatik tüfek üretiliyor. ABD başta olmak üzere, Avusturalya, Kanada, Zambia, Kenya ve Almanya gibi 14 ülkeye ihracat yapan şirket bünyesinde 32 işçi barındırıyor. Şirketin yeni bir arazi satın aldığı ve bu arazi üzerine kurulacak fabrika ile üretimin yılda 50 bin tüfeğe çıkarılacağı öğrenildi. Bu arada iç pazara her yıl 2 bin 500 tüfeğin sürüldüğü öğrenildi.

Günebakış - Enis YILDIRIM

Trabzon İhracat Tüfek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg