İstanbul'da Çevik Kuvvet Otobüsüne Bombalı Saldırı!

İstanbul Bayrampaşa'da korkuya sebep olan bir patlama oldu. Bayrampaşa'daki, metro istasyona 100 metre mesafede, yol kenarında meydana gelen patlamaya boru tipi bombanın yol açmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Patlamanın gürültüsü Fatih, Eyüp ve Beyoğlu çevresinden de duyuldu. Paniğe sebep olan patlama hakkında İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklama yaptı. Şahin, Bayrampaşa'daki patlamayla ilgili, "Vali Şahin, "(Olayın) Medyanın merkezinde olması, çok kalabalık bir ortamda olması nedeniyle ilk etapta çok büyük bir patlamaymış gibi intikal ettirildi ama çok şükür herhangi bir can kaybı yok" ifadelerini kullandı." şeklinde konuştu. Bayrampaşa ve civarına çok sayıda ambulans ve itfaiye gönderildi... Patlamada yaralanan kişinin 36 yaşındaki Adnan Yalçın olduğu öğrenildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine başlanan Adnan Yalçın'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul'da Çevik Kuvvet Otobüsüne Bombalı Saldırı!
İstanbul'da Çevik Kuvvet Otobüsüne Bombalı Saldırı! Admin
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Bayrampaşa metro istasyonuna yaklaşık 100 metre mesafede, E-5'ten Bayrampaşa sapağına ayrılan yol üzerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada aracı ile o sırada yoldan geçen Adnan Yalçın isimli bir vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Patlamanın gürültüsü sesi Fatih, Eyüp ve Beyoğlu çevresinden de işitildi. Olayın ardından metro seferleri bir  süreliğine durduruldu. Bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Metro seferleri saat 18:14'te tekrar başladı.  

PARÇA TESİRLİ BOMBA

Kentte korkuya yolaçan patlamayla ilgili başlangıçta çelişkili haberler geldi. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin çok sayıda haber fısıltı gazetesi yoluyla yayıldı. Ancak yapılan ilk açıklamalarda ölü olmadığı bir kişinin yaralandığı anlaşıldı. Patlamaya ağaç altına bırakılmış parça tesirli boru tipi bombanın neden olduğu anlaşıldı.  Bombanın bırakıldığı yerin yaya trafiğine kapalı alanda gerçekleştiği, yoldan geçen 2 aracın patlamadan etkilendiği belirtildi. Patlama nedeniyle bariyerler de parçalandı.

İstanbul Bayrampaşa Patlama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg