Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene'yi boşaltıyor

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, seçim öncesi vatandaşa vaat ettiği projelerini tek tek hizmete sokmak için mücadelesini sürdürüyor. Çaykur’un yanı sıra jandarma ve polis merkezi binalarını ilçe merkezi dışına çıkaracak olan Üstün, fabrikanın yerine ise fakülte binası ile bir öğrenci yurdu yaptıracak.

Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene'yi boşaltıyor
Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene'yi boşaltıyor Admin
Advert

Başkan Rahmi Üstün, Ankara seyahatinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile paylaştığı projelerine Bakan Soylu'dan tam destek aldı. Başkan Üstün'ün Çaykur'u şehir dışına çıkartıp şehir merkezini tozdan kurtarmak ve yerine bir fakülte ile bir öğrenci yurdu yapmak istediğini söylemesi Bakan Soylu'yu da heyecanlandırmaya yetti. Bakan Soylu’nun talimatı üzerine harekete geçen Çaykur Genel Müdürlüğü, şimdi Sürmene Belediyesi’nden ilçe dışında yeni bir yer için beklemeye başladı. Sürmene Belediyesi Çaykur'a şehir dışında yer temin edecek, onun yerine Çaykur'un Sürmene içindeki fabrika ve arazisi Sürmene Belediyesi’nin olacak. Sürmene Belediyesi ise bu arsaya bir fakülte ile bir öğrenci yurdu yaptırarak KTÜ 'nün hizmetine verecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Üstün, “Çaykur fabrikasının yanı sıra Sürmene Jandarma Komutanlığı da şehir dışına taşınacak. Yine Sürmene Polis Karakolu ve Orman İşletme Müdürlüğü de aynı şekilde şehir dışına taşınacak ve onlardan kalan yere belediye binası ve hükümet konağı yapacağız. Etrafı ise Sürmene Meydanı olarak kalacak. Bu binaların altına ise 5 bin araçlık otopark yapacağız. Sürmene'deki otopark sorununa kesin ve kalıcı çözüm sunmuş olacağız. Böylece Sürmene esnafının sıkıntılı günler geçirdiği bir dönemde ilçe bir çekim merkezi haline getirilecek” diye konuştu.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Süleyman Soylu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg