Tonya turizmde marka olacak

Turizm Haftası kutlama programı bu yıl Tonya’da yapıldı. Düzenlenen törenin ardından Kadıralak Yaylası’na gezi düzenlendi

Tonya turizmde marka olacak
Tonya turizmde marka olacak Ömür İnce
Advert

TRABZON Valiliği tarafından 15-22 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Turizm Haftası Kutlama’ programı bu yıl Tonya’da yapıldı. Ali Koç Kültürevinde düzenlenen törende açılış konuşmasını Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Karadeniz Bölge Başkanı Suat Gürkök yaptı. Gürkök, “Tonya bizim için bir değer ve bizim için gelecek vaat eden bir bölgemiz. Altyapı ve proje çalışmaları tamamlandıktan sonra biz de üzerimize düşeni yapacağız. Nisan ayından itibaren mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekime kadar büyük bir potansiyelle karışılacağımızı umuyorum. Turizm sezonumuz iyi geçecek.” dedi.

TURİZM DUMANSIZ BİR FABRİKADIR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da törende yaptığı konuşmada, “Turizm konusunda ne kadar çok tanıtım yaparsak o kadar çok turist bölgemize ve şehrimize gelir. Turizm konusunda atacağımız adımları çok dikkatli atmamız gerekiyor. Turizm konusunda yapacak çok işimiz var. Bu Turizm Haftası’nda geleceği dikkate alarak tüm vatandaşlarımızla birlikte Turizm Haftası’nı kutluyoruz. Gelecek açısından turizm bölgenin olmazsa olmazıdır. Turizm dumansız bir fabrikadır. Bu konuda çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz.” diye konuştu. Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, dünyada eşi benzeri olmayan doğayla birlikte temiz havasının içinde yaşayan Tonya’nın tanıtılmaya gerçekten değer bir yer olduğunu dile getirerek “Turizm değerleriyle, kültürel değerleriyle, folklorik değerleriyle, ürünleriyle beraber Tonya’mızı inşallah bundan sonra turizmde hak ettiği yere getireceğiz. Tonya’mızın Kadıralak Yaylası’ndan, Sazalanı’ndan, Erikbeli’nden ve sayamayacağımız tüm güzelliklerinden yola çıkarak turizm Tonya’da yeşerecektir.” şeklinde konuştu. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ise “Tonya ilçemiz eşsiz bir doğa turizm potansiyeline sahip bir ilçedir. İnanıyorum ki Tonya’mızın Kadıralak Yaylası, Zere Yaylası, Veli Tepesi, Kalınçam Vadisi, Kaledere Vadisi, Livalobo Yaylası, Erikbeli-Sazalanı Yaylaları, Canikdere Şelalesi, Folderesi Canik Şelale gibi keşfedilmemiş hazine değerindeki bakir doğal güzellikler; Ali Ağanı Kalesi, kemer köprüler, tarihi kervan yolu, han kalıntıları, tarihi çeşmeler, Ceneviz Kilisesi, Turalı ve Kayacan Medresesi ve Camileri, tarihi değirmenler gibi tarihi eser ve kültürel değerlerle birlikte tecrübeli ve bilimsel bir planlama ile gelecekte eşi ve benzeri zor bulunan turizm alan ve merkezleri hâline gelecektir.” dedi.

TONYA BİR TURİZM CENNETİ

Tonya Kaymakamı Halit Mengi de “Tonya turizm açısından Trabzon için bir şanstır ve Trabzon turizmine çok önemli katkılar verebilecek potansiyele sahiptir. Sazalanı, Erikbeli, Kalınçam Vadisi, Kadıralak, Seyir Tepesi, Veli Tepesi, İskenderli’siyle tam anlamıyla bir cennettir.” diye konuştu. Törende son konuşmayı yapan Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara ise şunları söyledi: “İnsan elinin henüz değmediği, bozulmadığı bir yere turizm diyoruz. Bu yöre turizm yönünde büyük mesafe alması gereken bir yöredir. Biz doğayı, çevreyi bozmadan bir şeyler yapmalıyız. Burası şu anda Trabzon’un, bölgenin el değmemiş en gözde yerlerinden bir tanesidir. İnsanımızın mutlu olacağı bir güzergâhta biz, el birliği ile birbirimizle dayanışmamızı üst düzeyde tutarak bu güzelim yörede güzel şeyler gerçekleştirmeliyiz diye düşünüyorum. Bu haftanın kutlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.” Yapılan konuşmaların ardından halkoyunları gösterileri, skeçler ve Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program sonrası tam bir doğa cenneti olan Kadıralak Yaylası’na gezi düzenlendi. Törene ayrıca Trabzon Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Kurt, daire amirleri, siyasi parti ile sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Günebakış -  Hasan BAHADIR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg