Yaşam Şehrine Karşı Çıktı!

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Trabzon’da kurulmak istenen yaşam şehri konusunu TBMM gündemine taşıdı.

Yaşam Şehrine Karşı Çıktı!
Yaşam Şehrine Karşı Çıktı! Admin
Advert

Pekşen, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde aşağıdaki hususlara değindi. Pekşen, Trabzon Valiliği’nin turizm ve yatırım denilince bölgeye sadece Arap turisti ve Arap yatırımcısını çekmek için çok özel gayret sarf ettiğini savundu. Pekşen, Araplar için şehir kurmanın nasıl bir amaca hizmet ettiğinin sorgulanması gerektiğini ifade ederek Başbakan’ın yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

“Trabzon şehrinin egemenlik hakları Türkiye Cumhuriyeti’ne ait değil midir? Arap şehri kurulacak denilerek egemenlik haklarımız Araplara mı devredilecektir? Bizzat şehrin valisi tarafından Trabzon’un coğrafi ve arazi yapısının yetersizliği nedeniyle arayış içinde oldukları belirtildiğine göre; Karadeniz yayla, orman ve meraları ile vadilerinin Arap sermayesine peşkeş çekileceği doğru mudur? Araplara yeni yatırım sahası açmak için Trabzonlular ve Karadenizliler zaman içerisinde mülkiyet değişimi ile ata topraklarından sürgün mü edilecektir?”

Bilindiği üzere Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kasım ayı içinde yaptığı açıklamada Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların Arap şehri kurmak için planlar yaptığını belirterek, “Trabzon’un coğrafi ve arazi yapısının yetersizliği nedeniyle büyük yatırımların Trabzon’u ve bölgeyi kalkındıracak yatırımların yapılması için yeni bir arayış içerisindeyiz. Bu kapsamda da denizin doldurularak 2 bin-3 bin dekarlık bir alanın yatırım adası olarak oluşturulması planlanmaktadır.” demişti.

Kaynak: günebakış - Berkant PARLAK

Haluk Pekşen CHP Trabzon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg