Trabzon ağabeydir, bütünü düşünür

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Malî Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda konuşan Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Trabzon Esnaf Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a yüklendi.

Trabzon ağabeydir, bütünü düşünür
Trabzon ağabeydir, bütünü düşünür Admin
Advert

Yılmaz’ın, Arap turistlerin Trabzon’dan kaçarak Ordu’ya geleceğini ifade eden açıklamalarını “talihsiz bir açıklama” olarak değerlendirdi. Kara şunları söyledi: “Trabzon esnaf ve sanatkârı Arap turiste kötü davrandığı için bu yıl bir milyon Arap turist hedefliyoruz dedi. Elbette bizleri bu söylem üzmüştür. Biz Trabzon olarak Bayburt’u düşünmeden turizmi düşünemeyiz. Artvin’i gözetmeden Trabzon’u başarılı kılamayız. Samsun’u yok sayarak turizm gelirlerini artıramayız. Eğer turizm gelirleri artacaksa bölge olarak bir bütün hâlinde artırmalıyız. Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı yollara kamera koydurup ceza yazdırarak alacağı yüzde 30’luk payın hesabını yapacağına yine bölgenin bir bütün olarak kalkınmasını, gelişmesini, turizm gelirlerinin artmasını düşünmesi gerekirdi. Trabzon ağabey konumundadır. Bundan sonra da böyle olacaktır. Biz düşünürken bir bütün olarak düşünüyoruz. Ekonomiyi bölge olarak kalkındıracağız.”

TURİSTİ SÖMÜRMEYE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Kara, yanlış uygulamalarla turizme zarar verecek olan esnaflara göz açtırılmayacağını söyledi. TESOB’un zabıta gibi bir ekip oluşturup esnafı denetleyeceklerini ifade eden Kara, “Son yıllarda Doğu Karadeniz’de turizm açısından önemli bir artış görünmektedir. Esnaflar, bin yıllık Ahilik geleneğine bağlı olarak işini namusu olarak görürler. Geçen yıl turizm noktasında esnafımızdan ufak tefek bazı şikâyetler aldık. Gereğini yaptık. Haksız rekabetle birlikte turisti sömürmeye çalışan anlayışa asla ve asla izin vermeyeceğiz. Yüzü gülmeyen, samimî olmayan, müşteri velinimettir, cüzdanı ile vicdanı arasına sıkışmış olan esnaf ve sanatkârlar için diyorum: Onlar yalnızca kendi mesleklerinin değil, bu şehrin, bu bölgenin tamamına ihanet ederler. Bunun böyle bilinmesini rica ediyorum.” biçiminde konuştu.

ZABITA GİBİ DENETLEYİCİLER GELİYOR

Kara şunları aktardı: “En kısa zaman içerisinde nasıl zabıtamızın kafasında kasketi, sırtında elbisesi varsa, Trabzon Esnaf Odaları Birliğinin denetimi oluşacak. Şapkası kafasında, elbisesi sırtında 24 saat denetimi olacaktır. Biz her geçen gün eksikliklerimizi görüyoruz ve gidereceğiz. Elbette tarifelerimizle ilgili sorunlar var. Tarifelerimiz bizim halkımıza neyse ister yerli ister yabancı olsun, ister Batılı olsun ister Arap turist olsun bizim tarifemiz herkese aynı olmalıdır. Tarifelerimizi 2013 yılında Çaykara’dan başlattık Arapça, İngilizce ve Rusça olarak tasarladık. Daha sonra bunu merkezde gerçekleştirdik. Bölgenin tamamında tarifelerimiz bu üç dilde olacak. Takılacak ve her vatandaş bunu görecek.” Genel kurulda, kooperatif faaliyetleri ve projeleriyle ilgili gerçekleştirilen sunumun ardından, 2015 yılına ait kesin hesap ve malî durum raporu ile denetleme, sicil, yüksek danışma ve disiplin kurulu raporları okundu ve oylandı. Yönetimin ve kurulların oy birliği ile ibra edildiği malî genel kurulda 2016 yılı bütçesi de toplantıya katılan üyeler tarafından onaylandı.

Günebakış - Berkant PARLAK

TESOB Trabzon Metin Kara
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg