İbrahim Hacıosmanoğlu da Listesini Açıkladı

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, 19 Mayıs Spor Salonu'nda kalabalık bir kitle önünde yönetim kurulu aday listesini duyururken önemli açıklamalar yaptı.

İbrahim Hacıosmanoğlu da Listesini Açıkladı
İbrahim Hacıosmanoğlu da Listesini Açıkladı Admin
Advert

Trabzonspor Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, 19 Mayıs Spor Salonu’nda düzenlediği toplantıyla adaylığıyla ilgili açıklama yaparak yönetim kurulu adayı arkadaşlarını tanıttı.

Hacıosmanoğlu'nun en dikkat çekici açıklaması, büyük paralarla yönetime talip olan adayların birinin kulübün hesabına 50 milyon lira yatırması ve dekontunu göstermesi halinde o adayın lehine çekileceğini ve seçim gününe kadar onun lehine çalışacağı oldu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

2,5 yıl önce “Allah başarılı olacaksak bize nasip etsin” diye aday olduk, geride kalan sürede de görevimizin üstesinden gelmeyi başardık. O kongrede sürenin 2,5 olmasını biz istemedik. Herhalde bizim kazanamayacağımızı düşündükleri için süreyi uzattılar. Sonra mahkeme kapılarında kaldık, özellikle son aylarda kulüp kilitlendi ve çalışamaz oldu.

Sezona iyi başlamıştık, ilk dört hafta çok iyiydik. Sonraki yedi hafta sadece dört puan aldık. Küme düşmeye oynayan takım bile daha fazla puan alır. Bu durum bize yapılan operasyonların bir sonucudur. Dışarıdaki hainleri anlayabiliriz, ancak içerideki işbirlikçileri anlamak mümkün değil. Ben taraftarım, seçimi kaybedersem yine gider tribünde oturur maçımı seyrederim. Fakat onlar hangi yüzle bu camia içinde bulunacaklar?

Operasyon yapılıyor

Önümüz kesilmesin diye TFF’ye bizden birilerini yerleştirdik. Oradaki konuşmamızda kendimizi değil Trabzonspor’un menfaatlerini savunduk. Trabzonspor’a yine haksızlık yapılıyor, oradaki arkadaşlarımız “nasıl olduğunu biz de anlamıyoruz” diyorlar. O kongrede çektiğim ıstırabı ben bilirim. Defalarca kalkıp gitmek istedim, fakat İbrahim Usta “sen gidersen ben burada zor durumda kalırım” dediği için gitmedim.

Abilik değil hainlik

Bir buçuk ay kadar önce Türkiye’nin Fransa 2016’ya alınmaması için dilekçe verdik. Ondan sonra operasyonların şiddeti arttı. Dikkat ederseniz hep Trabzon’daki maçlarda yapılıyor, çünkü şehrin kimyasıyla oynanıyor.

Bu sezon başında ciddi transferler yaptık. Avrupa kupalarını değil ligi hedefledik. Avni Aker’e şampiyonlukla veda edelim istedik. Fakat birilerinin yaptığı abilik değil hainlikti. Hacıosmanoğlu kongreye sportif ve ekonomik başarıyla gitmesin diye bunu yapıyorlar. Kayyum söylentileri herkesin olduğu gibi futbolcuların da kafasını karıştırıyor.

Özak'ların biri gidiyor, biri geliyor

Faruk Özak’ların biri gidiyor, diğeri geliyor. Trabzon şehrinin ciddi sorunları var. Onların da işi o sorunları çözmek. Bırakın Trabzonspor’u Trabzonspor sevdalıları yönetsin. “Trabzonspor battı” diyorlar ama yine koşa koşa yönetime talip olmaya geliyorlar. Batıran arkasına bakmadan kaçar, ben kaçmıyorum ve arkadaşlarımla beraber yine yönetime talibim. Kulüp batmadı. Bugün borç 400 milyon liradır. Biz 197 milyon devralmıştık, borç 200 milyon lira arttı. Bu artışın 70 küsur milyonu faiz yükü, bir o kadarı da kur farkıdır. Bizim gerçek borçlanmamız 50-60 milyon liradır. Bu da 2-3 futbolcunun satışıyla rahatlıkla karşılanabilir.

Kendileri üye oldular

Mahkeme kararıyla 1200 üyenin oy kullanamayacak olmasına seviniyorlar. Üyeler arasında 130 küsur Hacıosmanoğlu soyadı taşıyan olduğunu eleştiriyorlar. Soyadı kanunu gereği ailemizden herkes bu soyadı alamadı, Trabzonspor üyeleri arasında bizim aileden en az 2000 kişi var ve hepsi kendi istek ve iradeleriyle üye oldular. Ben kimseyi üye yapmadım.

50 milyon yatırırlarsa çekileceğim

Abiler karşımızdaki adayları birleştirmeye çalışıyorlar. Eğer onlar gerçek anlamda birlik ve bütünlüğü sağlayabilmiş olsalardı ben de saygı duyar ve aday olmazdım. Hatta kulüpte güvenlik olarak bile çalışırdım. Fakat sağlayamadılar. Kimi 100 milyonla kimi de 150 milyonla geldiğini söylüyor. Açıkça söylüyorum, biri kulübün hesabına 50 milyon lira yatırsın, dekontunu da göstersin, derhal adaylıktan o adayın lehine çekilip kongreye kadar onun için çalışacağım.

Bütün adaylara başarılar diliyorum. Trabzon şehrine yakışan bir kongre olsun. Kim Trabzonspor’u iyi yönetecekse Allah onun kazanmasını nasip etsin.

İbrahim Hacıosmanoğlu daha sonra yönetim kurulu adayı arkadaşlarını teker teker tanıtarak, video gösterisi eşliğinde projelerini anlattı.

Hacıosmanoğlu’nun listesi şöyle:

İbrahim Hacıosmanoğlu

Ali Uzunay

Fahrettin Çebi

Şeref Kapucuoğlu

Nevzat Kaya

Resul Kalkan

İbrahim Coşkuner

Kadem Çakıroğlu

Köksal Güney

Osman Necip Sevinç

Ömer Yeşilyurt

Mehmet Karaoğlu

Hakan Gedikli

Ali Haydar Baş

Mehmet Terzi

Fazlı Çilingir

Muammer Şahin

Göksel Günal

İrfan Altuner

Lokman Sadıklar

Murat Bahadır Bayrak

Karadeniz Manşet

İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg