Trabzonspor Kaç Paralık Kulüptür?

Camiaya düşen, başta Sayın Başkan Muharrem Usta ve yönetime “Seni seçtim oraya getirdim. Bana ne, çareyi de sen bul” demek değil, üzerine düşeni –hatta daha fazlasını- yerine getirmektir. Bugünden tezi yok, herkes gerek bireysel gerekse topluca çözüm üretmek için kafa yormalı, bir yandan da pamuk ellerini cebine atmalıdır.

Trabzonspor Kaç Paralık Kulüptür?
Trabzonspor Kaç Paralık Kulüptür? Admin
Advert

Son kongre ve sonrasında Trabzonspor’un borcunun 400 küsur milyon olduğu açıklanmış, görünen hesap-kitap bu rakamın üzerine yapılmıştı. (Ne halde olduğumuzu görüyor musunuz? Birçoğumuzun hayatta bir arada göremeyeceği paralar –eski parayla trilyonlar- bu hengâmede “küsurat” olarak geçiyor)

Derken, bir iki gün önce Sayın Başkan Muharrem Usta bir konuşmasında 800 küsur milyon borçtan bahsetti. Tabii büyük gürültü koptu. Bu gerçekten ürkütücü bir rakamdı.

Benim aklıma şöyle bir şey geldi şimdi: Farz edelim ki gerekli yasal düzenlemeler yapıldı ve Trabzonspor Kulübü dünyada olduğu gibi alınıp satılır hale geldi. Kim, kaç para verir de alır acaba Trabzonspor’u, hiç düşündük mü? 800 küsur verir mi biri? Gavur parasıyla 275-280 milyon dolar filan ediyor bu 800 küsur…

Ne dersiniz? O kadar etmez mi? Yoksa daha mı fazla verirler? Üç liraya bilet satan ve yine boş tribünlere oynayan bir kulübe mi verilecek bu paralar? Aklınız kesiyor mu?

Kulüp satılsın-satılmasın, satılabilir-satılamaz ayrı bir konu tabii. Hatırı sayılır bir sponsor bulup bulamayacağımız da aynı şekilde. Biz kulübün borç miktarının ulaştığı boyut hakkında naçizane bir fikrimiz olsun diye bu akıl yürütmeyi yaptık. Görülen o ki borç boyumuzu aşmış.

Şimdi durup düşünmek lazımdır: Borcu bu noktaya getiren nasıl getirdi, neden getirdi? Nasıl bir hesap yaptı? “Hele bir şampiyon olalım, hepsini tıkır tıkır öderiz” diye mi düşündü? Yoksa “Nasılsa hesap mesap soran yok, mutlaka birileri de çıkıp ödemeye talip oluyor. Dayan gitsin” mi dedi?

Bilmiyoruz. Ancak ortada ciddi bir yanlışlık olduğunu da kimse inkâr edemez. Peki, ne olacak şimdi?

Ne olacağı, daha doğrusu ne olması gerektiği hakkında eski başkandan değil ama bir yöneticiden hayli ağır bir rehberlik hizmeti geldi. Bakınız ne diyor eski yönetici:

“İbrahim Haciosmanoglu yönetimi borcu 430 milyon olarak değil iki katı olarak bıraktı demek şerefsizliktir. Iddia doğru ise yetkili kurullar hesap sormuyorsa duble şerefsizliktir. Yok hesap soracağım da bir yerlerden izin alamıyorum diyip istifa etmemek şerefsizliğin dikalasidir.”

Evet, görüldüğü gibi epeyce ağır ama gayet net bir şekilde ifade etmiş eski yönetici. Bu ahval ve şeraitte Sayın Başkan Muharrem Usta’nın muhtelif toplantılarda “Hesap sormak yerine geleceğe bakacağız, geleceği inşa edeceğiz” mealinde ifadelerle açıkladığı stratejisini “birazcık” revize etmesi gerekecek sanırım. Geçmişiniz geleceğinizi inşa etmenize mani oluyorsa ne yapacaksınız?

İnsanlık tarihi boyunca değişmeyen bir gerçek var. Eğer siz zaman ve şartların getirdiği değişiklikleri kendi iradenizle yapmazsanız, o değişiklikler gün gelir kendini size dayatır. Hazır olup olmadığınıza bakmaz bile.

Eskiden farklıydı evet; ancak futbol sektörü akıl almaz rakamların döndüğü bir piyasaya dönüşeli hayli zaman olmuştur. Bu vaziyette kimsenin keyfe keder harcama yapıp da sonra hesabını vermeden çekip gitme lüksü yoktur. Siz olduğunu düşünürseniz, işte Trabzonspor’un bugün düştüğü duruma düşersiniz. Öyle  “mahkeme kapılarına gitmeyelim, ayıptır bilmem nedir” gibi arkaik düşüncelerle hareket etmek bize çok pahalıya patladı, eğer direnirsek altından kalkamayacağımız bedellere sebebiyet verecektir. (Belki çoktan verdi de farkında değiliz. İnşaallah öyle değildir)

Yetkili kurullar hesap sormalıdır tabii. Fakat bu söz konusu parayı tahsilden ziyade artık bundan böyle bu akıl almaz yolun kapatılması için olmalıdır. Camiaya düşen, başta Sayın Başkan Muharrem Usta ve yönetime “Seni seçtim oraya getirdim. Bana ne, çareyi de sen bul” demek değil, üzerine düşeni –hatta daha fazlasını- yerine getirmektir. Bugünden tezi yok, herkes gerek bireysel gerekse topluca çözüm üretmek için kafa yormalı, bir yandan da pamuk ellerini cebine atmalıdır.

Yoksa ne olur? Trabzonspor’la ilgili bir panele İstanbul kulübü formasıyla gelen ve söz alıp “Size çok imreniyorum. Benim şehrimin takımı yok” diyen zavallının durumuna düşersiniz.

Muharrem Usta İbrahim Hacıosmanoğlu Köksal Sadıklar Trabzonspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg