Gümüşhane Belediye Başkanı, iki yılını değerlendirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve geldiği 2 yıl boyunca yaptığı çalışmaları ve önümüzdeki süreçte yapacakları çalışmaları canlı yayında anlattı.

Gümüşhane Belediye Başkanı, iki yılını değerlendirdi
Gümüşhane Belediye Başkanı, iki yılını değerlendirdi Admin
Advert

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kalabalık bir ortamda gerçekleştirilen ve Çay TV’den ilk 2 saatlik kısmı canlı olarak yayınlanan programda Başkan Çimen, bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlattı, 2016 yılı içerisinde yapılması ve başlanması planlanan çalışmaları aktardı ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

SÖZLERİMİZİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ

Yaptığı açılış konuşmasında oldukça heyecanlı olduğunu ifade eden Başkan Çimen, “Bugün 24 ayda neler yaptık neler söz verdik neler yapacağız değerlendirmesini görsellerle sunacağız. 20. belediye başkanıyım ve bu sorumluluğun ne kadar büyük ve önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözlerimiz var ve o sözlerimizi tek tek inşallah yerine getireceğiz. Beklentilerinizin çok fazla ve yüksek olduğunu biliyorum. Biz şunu söz verdik 2014 - 2018 yılları arasında bu şehrin tüm altyapı sorunlarını çözeceğiz. Çünkü iş başına gelmeden önce bu sözü verdik. 2019 - 2029 hedeflerimiz var. Bu yıllarda şehrimizi marka kent nasıl yapabiliriz. Bizler hizmet erleriyiz.” dedi.

HİZMETTE 24 AY

Daha sonra sunum eşliğinde yapımlarına başlanan Modern Pazar Yeri, Gençlik Parkı Projesi, Harşit Çayı Islah Projesi, Kent Park ve Hayvan Barınağı Projesi, 5 su deposu, örnek mahalle projeleri, kanalizasyon hattı yenileme projesi, Süleymaniye Yolu Projesi, Yeni Mezarlık Alanı oluşturulması projesi, Mezarlıklar Ofisi, katı atık depolama tesisi, atık su arıtma kapasite artışı, 3 yeni depo, klimalı duraklar, imar uygulamaları ve sosyal belediyecilik çalışmaları, 13 minare ışıklandırılması, beyaz masa, mahalle uygulamalarını anlatan Başkan Çimen, göreve geldiklerinde belediye olarak 30 milyon TL borçları olduğunu, kısa vadeli olan 10 milyon TL civarındaki borcun 8 milyon TL’sini ödediklerini söyledi.

Hizmette 24 Ay Başlıklı sunumunun ardından 2016 yılı hedeflerini aktaran Başkan Çimen, Belediye Başkanlığı olarak gündemlerine artık imar tadilatları konusunu almamak için yıllar önce yapılan Hâlihazır Harita ve İmar Planı Çalışmalarını 2016 yılında yenileyeceklerini belirtti. Tamamı projelendirilmiş ve birçoğunun ihalesi yapılan 2016 yılı hedeflerinden bahsederken 8,5 milyon TL’lik ihale yaptıklarını dile getiren Başkan Çimen, projeleri şöyle sıraladı: Yeni Mezbahane ve hayvan pazarı, İtfaiye Müdürlüğü, Zeki Kadirbeyoğlu Konağı peyzaj düzenlemesi, kreş projesi, yeni hastane yolu, araçlar amirliği projesi, Sema Doğan Parkı Peyzaj Projesi, Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi.

Oltanbey Mahallesi’ne taşınacak olan otogarın yerine yapılacak olan alışveriş merkezi ve kültür turizm yolu, bisiklet ve yürüyüş yolu, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Külliyesi ve Sosyal Donatı Projesi, otobüs terminali projesinin de ihale aşamasında olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, Kemaliye Camii Avlu Projesi, kamyon ve tır garajı projesi, 15 Şubat Mahallesi ve Özcan Mahallesi’ne park ve Bahçecik Barajı’nın da yıl içerisinde ihale edileceğini sözlerine ekledi.

Sunumunun sonunda Gümüşhane’de 2016 yılında konut hamlesi başlattıklarını yineleyen Başkan Çimen, Topal Yolu mevkisindeki alan için TOKİ tarafından hazırlanan projeyi takip ettiklerini, kentsel dönüşüm projeleri yapacaklarını kaydetti. Yıllardır birikmiş sorunları tespit ederek gecelerini gündüze katarak çalıştıklarını ifade eden Başkan Çimen, kent meydanı ve raylı sistem çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Çimen, “İki yıllık görev süremiz içerisinde muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birçok konuda iş birliği içerisinde olduk. Bize katkı sunan herkese ve her kuruluşa ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, personellerimize ve bize rehberlik eden Gümüşhane halkına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Çimen daha sonra salonda bulunan gazeteci, muhtar, sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg