Diş Hastanesi Şubat’ta Bitiyor

Trabzon’da 2011 yılının Temmuz ayında yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın yaşadığı mali sorunlar nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında yapımı duran Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yeniden başlayan inşaat çalışmalarının 2016 yılı Şubat ayı sonunda bitirileceği öğrenildi.

Diş Hastanesi Şubat’ta Bitiyor
Diş Hastanesi Şubat’ta Bitiyor Admin
Advert

Trabzon İl Sağlık Müdürü. Dr. Kemal Süleyman şubat ayı sonu itibariyle bir aksilik olmazsa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin tamamlanmış olacağını belirterek, “Bilindiği üzere yeni bir firma ihaleyi almıştı. İşin geri kalan kısmını bu firma tamamlayacak. Hastane bittikten sonra Kamu Hastaneleri Birliği Kurumu’na teslim edilecek. Şu anda inşaatın bitmesi sonrasındaki hazırlıklar da yapılıyor. Hastane inşaat hemen biter bitmez açılamaz. Malzemelerin yerleştirilmesi, düzenin kurulması da biraz zaman alır. İnşaat Şubat ayında bitmiş olursa 2016 yılının ortalarında merkez hizmete girmiş olacaktır. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Trabzon’da önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır” şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere Yeni Mahalle eski sahil yolu üzerindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapımı için ihaleyi alan firma olan Akgün İnşaat, 22 Temmuz 2011 yılında hastane yapımına başlamıştı. Hastanenin yüzde 81’lik inşaatını tamamlayan ve 2015 yılı içerisinde hastaneyi teslim etmesi beklenen firma, yaşadığı mali sorunlar nedeniyle bu yılın Mart ayında fesih istemişti. 30 Mart tarihinde yapılan fesih işlemi sonrasında hastane inşaatı dururken, inşaatta çalışan taşeron firma çalışanları yaptıkları açlık grevleri ile gündeme gelmişti. Tüm bu yaşananların ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) hastane inşaatı için geçtiğimiz aylarda tekrar ihaleye giderken, yapılan ihale sonucunda Tuşba İnşaat firması ihaleyi alarak Ağustos ayı sonunda çalışmalarına başladı. Firmanın hastane inşaatını 2016 yılının Şubat ayının sonunda tamamlayarak teslim edeceği belirtildi.

Kaynak: günebakış - Gökhan DİHKAN

Diş Hastanesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg