Trabzon'a gelen turist sayısında artış

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Körfez ülkelerinden Trabzon’a gelen turist sayısının yılın ilk üç ayında yüzde 16 oranında arttığını, sezon sonunda geçen yılki 500 bin turist rakamını geçeceklerini tahmin ettiğini söyledi.

Trabzon'a gelen turist sayısında artış
Trabzon'a gelen turist sayısında artış Admin
Advert

Hacısalihoğlu, uzun yıllardır yaptıkları çalışmaların semeresini görmeye başladıklarını belirtti. Trabzon’a Suudi Arabistan’ın 4 kentinden direkt uçak seferleri olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Kuveyt’ten direkt uçuşlar var. Bunun devamında da Dubai’den direkt uçuşlar başlayacak. Yıllardır yaptığımız tanıtımlar nedeniyle o bölge insanının Karadeniz’e ilgisi giderek artıyor. Körfez ülkelerinden gelen 8-10 bin turistle başladık. Bugün bu sayı 500 bine çıktı. Sezon sonunda bu sayının üzerine çıkacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

Trabzon’da bugüne kadar tarih turizminin ön plana çıktığını ve Batılı turistlerin tarihi mekânlara ilgi gösterdiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “Doğa, yayla ve eko-turizm konusunda bu kadar turist gelmiyordu. Bu tanıtımdan dolayı bu alanda da önemli artışlar olmaya başladı. Yatırımcılarımız önce turisti görmek istedi. Turisti gördükten sonra yatırıma geçtiler. Biz önce tanıtımdan başladık. Tanıtım biraz hızlı oldu. Talep de fazla olunca otellerimiz ilk etapta az sayıda kaldı. Sonradan otel yatırımları hızlandı. Şu aşamada önemli miktarda yıldızlı otellerimiz oluştu. Trabzon’da 20 bin yatağı bulan bir kapasiteye ulaştık. Bu önemli ama bizim koyduğumuz hedefe göre yeterli değil. Daha fazla otel olması gerekiyor” diye konuştu.

“SICAK İKLİMDEKİ ÜLKELERE DE YÖNELDİK”

Tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini Hacısalihoğlu, “Özellikle ulaşamadığımız Körfez ülkelerine yoğunlaştık. Kuveyt’e ve Katar’a daha fazla önem vermeye başladık. Sıcak iklimde olan diğer dünya ülkelerine yönelik de tanıtım programlarımızı hazırladık. Amacımız çeşitliliği artırmak” şeklinde konuştu. Hacısalihoğlu, yapmak istedikleri turizmin sadece doğa ve yaylalarla ilgili turizm olmadığını da ifade ederek şunları söyledi: “Bunun yanında kongre turizmi bizim için çok önemli. Yazın gelen misafirlerimiz otellerimizi dolduruyor. Kışın da bu otellerin dolu olması gerekiyor. Trabzon, özellikle Antalya ve İstanbul’dan sonra kongre merkezi olabilecek bir konumda. TTSO olarak Trabzon’un kongre merkezi olması konusuyla ilgili bir stratejimiz var. Otellerimiz de bu altyapıyı oluşturacak şekilde yatırımlarına devam ediyor. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ve TOBB’un da ortak olduğu bir şirketle Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nin yerine büyük bir kongre merkezi kompleksi kurma projemiz var. Önümüzdeki ay da bunun temeli atılacak. Komplekste en az 2 bin kişilik kongre merkezi, toplantı salonları ve 6 bin metrekarelik bir fuar alanı yer alacak. Esas amacımız o bölgede 2 bin yatağa ulaşmak. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde kışın da Trabzon’a kongreleri almak suretiyle bölgemiz çok daha canlı olacak.” Hacısalihoğlu, spor ve sağlık turizminde de çeşitli projeleri uygulamaya koyduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

 

Trabzon Turist Arap Uzungöl TTSO Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası M. Suat Hacısalihoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg