Adaylar Biraraya Geldi

Trabzonspor'da 5-6 Aralık'ta gerçekleştirilecek kongrede başkan adayı olan Celil Hekimoğlu'nun çağrısı üzerine adaylar kahvaltıda bir araya geldi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltıda başkan adayları dostça mesajlar verdi.

Adaylar Biraraya Geldi
Adaylar Biraraya Geldi Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

"Bu koltuk çok sıcak. Ateşi hissedin"

Trabzonspor'da yarın başlayıp iki gün sürecek kongreden önce yükselen gerilimin azalması için başkan adayları Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Tesislere ilk gelen Muharrem Usta oldu. 5 dakika sonra da Celil Hekimoğlu geldi. İdari binanın üçüncü katındaki başkan odasına çıkan her iki adayı da  İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından çok sıcak biçimde karşıladı ve Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu'nu, "Bu koltuk çok sıcak. Ateşi hissedin" diyerek kısa süreyle makam koltuğuna oturttu. Makam odasında bir süre sohbet eden üç aday, daha sonra basın mensuplarının bulunduğu bölüme geçti. Celil Hekimoğlu'nun girişimiyle gerçekleştirilen organizasyon öncesinde birbirlerine şakalar yapan adaylar, "Biz aslında hep böyleydik de sizin haberiniz yoktu" diyerek gazetecilere espri yaptı.

"Derdimiz. sevdamız: Trabzonspor"

Başkan Hacıosmanoğlu, daha önce böyle bir organizasyon yapıldığını hatırlamadığını ve bunun bir ilk olduğunu belirterek:

"Trabzonspor'un elbette ki abileri var ama hep bekliyorlar ki, bize gelsinler, biz tavsiyede bulunalım.  Bu kahvaltı vesilesiyle Trabzon'un medeni bir şehir olduğunu dünyaya gösterelim' dedi. Bizim derdimiz de sevdamız da Trabzonspor. Buraya gelmeden önce makamda, önce Muharrem Bey sonra Celil Bey'in ikisini de teker teker koltuğa oturttum, 'ateşini hissediniz biraz kongreye girmeden önce' dedim. Bizim koltuk sevdamız yok. Tek sevdamız Trabzonspor'un başarılı olması. Allah Trabzonspor'u özlenen başarılara hangimiz taşıyacaksa ona başkanlığı nasip etsin. Her ikisi de inanıyorum ki aynı duyguları taşıyordur. Trabzonspor'u birisi şampiyon yapsın biz de onu alıp omuzlarımızda taşıyalım."

"Ceza alsam da tribünde olacağım"

2.5 senedir başkanlık yaptığına vurgu yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Başkan olmak ayrı şey, başkan olduktan sonra yönetmek ayrı şey. Herşey tecrübe istiyor. İki sene kötü bir sezon yaşadık. Sadece Avrupa'da ufak bir başarımız vardı. Bunları açıklamamdaki sebep, neden başkan adayı olduğumu bilmeniz içindir. İkinci sene hakikaten bizden kaynaklanan bir olaydan sonra Trabzonspor bugünkü puanda olsaydı, 'biz iki senedir başaramadık, üçüncü sezonumuzda da başaramıyoruz' diyip, daha iyi yapacak olan arkadaşlara destek olurduk. Ama ne yazık ki Galatasaray maçından sonra bizim nezdimizde Trabzonspor'a yapılan operasyonları dünya gördü. Trabzonspor bugün 17 değil, çok daha iyi puanlarda olabilecek durumdaydı. O yüzden tekrar aday oldum. Yoksa, 'bu koltukta oturalım da Trabzonspor ne olursa olsun' diye düşünmek en büyük ihanettir. Kongrenin de bu dostluk havasında geçmesini, kongre bittikten sonra da bunun sürmesini diliyorum. Bilmiyorum yöneticilikten düştükten sonra tribüne gitme şansım var mı ama, Pazartesi günü ceza verecek olsalar da, kim başkan olursa olsun aynı şekilde üçümüz o tribünde oturup Trabzonspor'un maçını seyredelim. Bu kongre öncesi verilen bir görüntü değil, kongreden sonra da sürecek bir görüntü. Trabzonspor için hayırlısı neyse o olsun."

Muharrem Usta: Spor bütün dünyada dostlukların aracıdır.

Başkan adaylarından  Muharrem Usta da, Trabzon şehrinin  futbol ve sporun başkenti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu başkentten Türkiye'ye çok iyi dostluk mesajı vermemiz gerekiyor. Spor bütün dünyada dostlukların aracıdır. Trabzon'da şu veya bu nedenle ortaya çıkan tablo var ki, bu tablo bütün camiayı üzüyor. Biz bugün bütün Türkiye'ye ve camiaya mesaj vermek istedik. 2.5 sene önce de seçimi kaybettiğimizden bugüne kadar kırıcı olmadan dostluklar içinde geçmesi gereken bir süreci yaşadık. Elimizden geldiği kadar gayret ettik. Bu kulüp sonuçta bizim. Trabzonspor başkanı bizim başkanımız. Bundan sonra gelecekler için de aynı şey geçerli. Seçime kadar değil, var olduğumuz sürece bu dostlukları sürdürmemiz lazım. Tüm delegelere ve taraftarlara bir mesaj veriyoruz. Tek bir insanımızın rencide olmayacağı çok güzel bir kongre geçirerek Türkiye'ye 'Trabzonspor bu, medeniyet, dostluk, kardeşlik bu' mesajını vermemiz gerekiyor. Bu bir seçim. 3 kişi birden kazanmayacak. Kim kazanırsa kazansın hepimiz Trabzonspor için yine var olacağız, yine koşmaya devam edeceğiz, yine kol kola devam edeceğiz. Sıkıntıda da mutlulukta da bu hayatı kucaklamaya devam edeceğiz."

Celil Hekimoğlu: "İçimizde kavga yok ama dışarıda öyle bir görüntü var."

Celil Hekimoğlu ise, camianın özlediği tablonun gerçekleşmesinden kaynaklanan mutluluğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye çapında imajımızda sanki kavga eder bir görüntü var. Biz sayın başkanla da Muharrem beyle de sürekli konuşuyoruz. Ama bazıları basına yansımıyor. İçimizde kavga yok ama dışarıda öyle bir görüntü var. Bu buluşmayla bunu da kapatmış olduk. İnşallah kongreden sonra yine el ele kol kola Trabzonspor bayrağını en yukarı taşımak için birlikte mücadele ederiz."

Adaylar Kol kola

Yapılan konuşmalardan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu, diğer başkan adaylarıyla kol kola girerek ellerini havaya kaldırdı ve objektiflere dostluk pozu verildi. Organizasyona basına kapalı olarak devam edildi.

Divan Başkanı Belirlendi

Öte yandan kongrede üzerinde tartışma yaşanacağı düşünülen divan başkanlığı konusunda da ortak aday belirlendiği açıklandı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in, her üç adayın da isteğiyle kongrede divan başkanlığına aday gösterileceği, yardımcısının ise Şükrü Kuleyin olacağı bildirildi. Ayrıca divan heyetine her aday tarafından birer isim önerilecek.

Trabzonspor Kongre Muharrem Usta Celil Hekimoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg