Su ve elektrik sorunumuz var

Önerli Köyü Muhtarı Yılmaz Topkara, “Yol sorununu büyük ölçüde hallettik. Ancak su ve elektrik konusunda sıkıntı yaşıyoruz.” dedi

Su ve elektrik sorunumuz var
Su ve elektrik sorunumuz var Admin
Advert

Giresun'un  Görele ilçesine bağlı Önerli köyü, Aydınlar beldesine bağlı mahalle iken, beldenin kapanması ile köy tüzel kişiliğine kavuşmuş. Görele’ye bağlı birçok köyde yaşanan su ve yol sorunu, Önerli köyünde de karşımıza çıkıyor.

Yaz aylarında özellikle su konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Köy Muhtarı Yılmaz Topkara, “Yol sorununu büyük ölçüde hallettik. Ancak su ve elektrik konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Elektrik trafoları ve teller 2008 yılında değiştirilmişti. Şu anda köyümüzdeki elektrik tesisatı kalitesiz ve verimsiz durumda. Kış aylarında sık sık kesintiler yaşıyoruz. Yaz aylarında ise kişi sayısı ile orantılı olarak kullanım artınca voltajlarda düşme oluyor. Köyün tüm elektrik tesisatının günümüz şatlarına uygun bir şekilde kaliteli ve verimli hâle getirilmesi gerekiyor. Su konusunda da tüm mahallelerimizde sorun yaşıyoruz. Özelikle yaz aylarında köyümüzün nüfusu 2-3 binlere kadar ulaşıyor. Zaten kış aylarında zor yeten su, yaz aylarında tamamen yetersiz kalıyor.” dedi.

Günebakış - Ahmet CEYLAN

Giresun Önerli Muhtar Yılmaz Topkara Su Sorunu Elektrik Sorunu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg