Ünlü iktisatçı Trabzon'da konferans verdi

Trabzon’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan ve Türkiye’nin yaşayan en eski iktisatçılarından Prof. Dr. Zeyyat Hatipoğlu Trabzon’a geldi.

Ünlü iktisatçı Trabzon'da konferans verdi
Ünlü iktisatçı Trabzon'da konferans verdi Admin
Advert

24 Mayıs’a kadar Trabzon’da bulunacak olan Hatipoğlu bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesinde ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) konferans verdi..

Konferansa oda üyelerinin yanı sıra iş dünyasından önemli isimler katılırken Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş da katıldı.

"Ben Trabzon aşığıyım. Üniversite olmadığı için ayrıldım"

Konferansta konuşan Prof Dr Zeyyat Hatipoğlu, “Ben Trabzon aşığıyım. Üniversite burada olmadığı için Trabzon’dan ayrılmak zorunda kaldım. 2 senede bir eskiden Trabzon’u ziyarete geldim” diye konuştu.

"Trabzon fındıkla büyüyemez"

“Trabzon fındıkla büyüyemez” diyen Hatipoğlu, “Bir ülkenin gelişmesi için birincisi kurumsallaşmak lazım. Kurumsallaşma olmayınca ülkeler gelişemez. Kurumsallaşacaksın. Ülkede burjuva olacak. Burjuvası olmayan ülkeler gelişememiştir büyüyememiştir.” dedi.

"Trabzon'da 2 kere deve gördüm"

Hatipoğlu, “Ben 2 kere Trabzon’da deve gördüm. Develerle buraya yük gelir buradan yüklenir İran’a giderdi” dedi.

İktisat alanında 30’u İngilizce olmak üzere toplam 220 kitabı bulunan Zeyyat Hatipoğlu'nun babası Mustafa Hatipoğlu, Millî Mücadele’de verdiği mücadelelerin yanı sıra Cumhuriyet’in ilk yıllarında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı da yapmıştı.

 

Trabzon Zeyyat Hatipoğlu Konferans
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg