Zigana İhalesi 2016'da

Ankara İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen ve Kasım ayı içerisinde tekrarlanacağı açıklanan Zigana Tüneli İhalesi’nin yapımı 2016 yılına kaldı.

Zigana İhalesi 2016'da
Zigana İhalesi 2016'da Admin
Advert

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, şu anda ihalenin yapılacağı tarihin kesin olarak belli olmadığını belirterek, “Kamu İhale Kurumu’ndan henüz tarih çıkmadı. Dolayısıyla ihalenin yapılması 2016’ya ertelendi. İhalenin sarkması projenin bitiş tarihini etkilemez. 2016 Ocak ya da Şubat ayında Zigana Tüneli ihalesi yapılacaktır” dedi.

OVİT TÜNELİ’NDEN BÜYÜK OLACAK

Karadeniz'i Kafkaslar'a bağlayacak olan Yeni Zigana Tünelinin Türkiye’nin en uzun tüneli olacağının müjdesini veren Milletvekili Akgül, mahkeme kararı doğrultusunda geçtiğimiz ay ihalesi iptal edilen Zigana Tüneli Projesi'nde 12 bin 900 metre uzunluğunda ihale edilen projede tadilat yapılarak tünelinin 14 kilometreye çıkarıldığını söyledi. Yeni Zigana Tünelinin Türkiye’nin en uzun tüneli olacağını belirten Milletvekili Akgül, “Yaptığımız proje tadilatıyla Yeni Zigana Tüneli 14 kilometreyi geçti. Yeni Zigana Tüneli, 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli’nden daha büyük olacak” dedi. 

2 KM’LİK TÜNEL İLAVE EDİLDİ

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Akgül, “Zigana Tüneli için yapılan ihaleye 18 firma teklif vermişti. Bu tekliflerden ilk aşamada 16’sı geçerli bulundu. Daha sonra ise teklifi geçerli olan firmaların bazılarının da dosyalarında eksiklikler olduğu belirtildi ve ihaleye katılan firma sayısı 11’e düştü. Yeterlilik alamayan bir firma mahkemeye başvurdu. Mahkeme firmayı haklı bularak ihaleyi iptal etti. İhalenin iptalinin ardından projede tadilat yaparak tünelin Gümüşhane tarafında bulunan keskin virajlara 2 kilometrelik bir tünel ilave ettik. 2016 Ocak ya da Şubat ayı içinde de ihale edilecek” dedi.

Kaynak: günebakış - Gökhan DİHKAN

Zigana Tüneli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg