Trabzon’un elçisi oldular

Fas milletvekilleri ilk kez geldikleri Trabzon’da gönülleri fethetti.

Trabzon’un elçisi oldular
Trabzon’un elçisi oldular Admin
Advert

AK Parti Trabzon Milletvekili ve Türkiye - Fas Dostluk Grubu Başkanı Ayşe Sula Köseoğlu’nun girişimleriyle Trabzon’a gelen Fas parlamenterler heyeti, Trabzon’a gelmekten çok mutlu olduklarını belirtti. Heyet Başkanı Rakya Eddarhem, “Genelde Ankara ve İstanbul’a gidiyorduk. İlk kez Trabzon gibi güzel bir şehre geldik. Çok memnun olduk. Bizleri çok sıcak karşıladınız. Fas’ta Trabzon’un elçileri olacağız” dedi.

Aynı zamanda AK Parti MKYK Üyesi olan Türkiye Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ayşe Sula Köseoğlu’nun girişimleri sonucu Türkiye’ye gelen Fas Milletvekili Rakya Eddarhem başkanlığında ve 5 milletvekilinden oluşan heyet dün Trabzon’a geldi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fas heyetinin onuruna Hilton Garden Inn Otel’de bir yemek organizasyonu yaptı. Yemeğe Milletvekili Köseoğlu’nun yanı sıra Vali Öz’ün eşi Rukiye Öz, İl Garnizon Komutanı Albay Okşin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal da katıldı. Türkiye ile Fas arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ilimize gelen heyet ile görüşen Vali Öz, “Fas ve Türkiye arasında tarihi çok eskilere dayanan ortak bir kültür ve medeniyet birlikteliği var. Bugün de siyasal ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önemli işbirlikleri yapılıyor. Barış ve insanlık konusunda ortak hedeflerimiz ve duygularımız var. İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar ve kargaşalar karşısında birlikte atacağımız adımların önemini daha da arttırıyor. Bu ziyaretlerin hem iki ülke hem de şehirlerarasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine de vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Milletvekili Köseoğlu da, “Trabzon’un Türkiye’nin parlayan yıldızı olması nedeniyle bölgenin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı amacıyla kendi şehrim olan Trabzon’u görmelerini ve işbirliği zeminlerinin yerinde görüşülmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Fas-Türkiye Parlamentoları Dostluk Grubu Heyeti Başkanı Rakya Eddarham da, “Misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Türk halkının konukseverliğini çok iyi biliyoruz. Bizleri çok sıcak karşıladınız. Türkiye-Fas dostluk gurubu ekibi olarak Trabzon’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Her iki ülke arasında kader birliği ve dostluk var. Sosyal ekonomik ve siyasi alanda da işbirliği yapmamız çok önemlidir. Bu işbirliklerinin daha ileriye taşınması için gayret göstereceğiz. Fas’ta Trabzon’un elçileri olacağız” diye konuştu. Trabzon’la Fas’taki bir şehrin kardeş olması gerektiğini ifade eden Heyet Başkanı Eddarhem, her alanda işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. Vali Öz, ziyaretin anısına Eddarhem’e gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye ederken, Eddarhem de hediyesini Vali Öz’e takdim etti. Fas parlamenterler heyeti, 2 gün boyunca Trabzon’da incelemeler yapacak.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Fas Ayşe Sula Köseoğlu Abdil Celil Öz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg