Feshane'de Trabzon Günleri Başladı

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Feshane’de düzenlediği Trabzon’un Fethi’nin 554. Yıldönümü Etkinlikleri’nin resmi açılışı bugün gerçekleştirildi.

Feshane'de Trabzon Günleri Başladı
Feshane'de Trabzon Günleri Başladı Admin
Advert
Haberin videosu için tıklayın! Haberin galerisi için tıklayın!

Protokol töreni önemli isimleri ağırladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Aziz Babuşçu, Ahmet Hamdi Çamlı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanları, İstanbul ilçelerinden Trabzonlu belediye başkanları, STK başkan ve temsilcileriyle kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Eyüp Sultan Camii’nden Temsili Fetih Yürüyüşü’yle başlayan, Mehter Takımı ve Fatih Sultan Mehmet ile askerlerini sembolize eden gençlerle yapılan yürüyüş Feshane’nin giriş kapısında sona erdi. Giriş noktasında teröre tepki amacıyla gökyüzüne bin adet siyah balon bırakıldıktan sonra protokol salonuna geçildi.

Fetih Suresi’nin okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Protokol konuşmalarında ilk sırada TDF Genel Başkanı Mustafa Demir mikrofona geldi. Demir, bu yıl 5.sini gerçekleştirdikleri bu etkinlikle İstanbul’da doğmuş ve yaşayan Trabzonlulara bu fethin önemini anlatmak, Trabzon kültürünü İstanbul’da da yaşatmak amacında olduklarını söyledi. “Bu sene bürokrasiyi aşamadığımız için burada yöresel gıda ürünlerimizin satışını yapamıyoruz. Herkesten özür dileriz” diyen Mustafa Demir, daha sonra bu heyecanı Türkiye’nin çeşitli merkezlerinde ve Avrupa’da yaşamak ve yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti, ardından önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan etkinliklerin yer ve zamanlarını açıkladı.

Futbolda Dünya Şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin Müdürü Ali Turan ve takım kaptanı kürsüye gelerek kendilerini davet ettikleri için TDF’ye teşekkür ettiler.

Daha sonra İstanbul’daki belediye başkanlarından CHP’yi temsilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti’yi temsilen de Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta kısa birer selamlama konuşması yaptılar.

Almanca sürprizi

Misafirler arasında yer alan Houthalen-Helchteren Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Aytar konuşmasına Almanca başlayınca önce herkes şaşırdı, fakat Aytar daha sonra son derece düzgün bir şekilde Türkçe konuştuğunda bunun bir espri olduğu anlaşıldı. Mustafa Aytar, Belçika’da önemli bir Türk nüfusu yaşadığını, çoğu Trabzonlu olmak üzere birçok vatandaşımızın önemli mevkilerde görev yaptığını, 2016 Ramazan şenliklerinin de TDF’nin talebi üzerine Belçika’da yapılacağını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı konuşmasında Trabzon’u Türkiye’nin en yaşanılır şehri yaptıklarını, hedeflerinin 2023’te dünyanın en yaşanılır 30 şehri arasına sokmak olduğunu ifade etti.

Soylu’dan Trabzon güzellemeleri

Son olarak kürsüye Bakan Süleyman Soylu geldi. Soylu, ilçelerin adlarını da teker teker sayarak uzun uzun Trabzon güzellemeleri yaptıktan sonra Trabzon’un tarihi ve coğrafi önemine vurgu yaptı, daha sonra Türkiye’deki bütün bölgelere örnek olması gerektiğini söyledi. Soylu, geride bıraktığımız seçimde kendilerine olan teveccühe teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Açılış töreni toplu kurdele kesimiyle sona erdi. Feshane’de Trabzon’un Fethi dolayısıyla düzenlenen organizasyon çeşitli etkinliklerle pazar günü saat 23.oo’e kadar devam edecek.

Karadeniz Manşet

 

Trabzon Trabzon Dernekleri Federasyonu Süleyman Soylu Ayşe Sula Köseoğlu Aziz Babuşçu Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg