Turizmi önemseyen vali geliyor

Günebakış gazetesi Trabzon'a atanan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'u görev yaptığı Gümüşhane'ye sordu. İşte cevaplar...

Turizmi önemseyen vali geliyor
Turizmi önemseyen vali geliyor Admin
Advert

Gümüşhane'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Resmi Gazete’de yayımlanan son Valiler Kararnamesi’yle Gümüşhane’den Trabzon’a atanan Yücel Yavuz ile ilgili düşüncelerini günebakış’la paylaştılar. Vali Abdil Celil Öz’ün merkeze çekilmesiyle Trabzon’a atanan Yücel Yavuz’un en önemli ve Trabzon’u heyecanlandıran yönü ise turizm. Konuştuğumuz sivil toplum kuruluşu temsilcileri Vali Yavuz’un turizmi ‘öncelikli’ olarak gördüğünü ifade etti. İşte yorumlar:

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay: Yaklaşık 2 yıldır Gümüşhane'de güzel hizmetler verdi. Devlet adamlığı ve çalışkanlığıyla hizmetler için teşekkür ediyoruz. Bölgeyi tanıyan bir vali olarak Trabzon’da daha güzel hizmetler vereceğine inanıyoruz. Kalkınma Ajansında bölge valilerimiz ve kanaat önderleriyle birlikte görev yapmış olması önemli bir avantaj. O bakımdan Trabzon’da başarılı olacağına inanıyorum. Trabzon’a hayırlı olsun. Turizm Vali Bey’in gözbebeği sektör. Her yerde her zaman Gümüşhane ve bölgenin turizmle kazanacağına inanan ve çalışmalarını yoğunlaştıran bir vali. Turizmi ön plana çıkarmasının doğru olduğuna inanıyoruz.

Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan: Vali Bey tanıdığım kadarıyla başarı, çalışkanlık, disiplin, koşuşturmaca bayağı bir gayretliydi. İletişimi de çok iyiydi insanlarla. Kolay ulaşılabilir bir vali. Herkes çok rahat ulaşabiliyordu. Eşi de çok çalışan. Gümüşhane’ye iz bırakan valilerden biri. Sevilen biriydi.İnsanlarla iç içeydi.İş yapmayı seven bir vali. Vali Bey’in turizmle ilgili çalışmaları muazzamdı. Bu konuda köy, dağ, bayır, çayır hiç durmadan koştu. Trabzon çalışmaya hazır olsun. Çok çalışan bir vali geliyor.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü: Çok etkin, zeki, yorulmayan bir insan. Ekip çalışmasına önem veren bir isim. Kurum amirleriyle birşey gözden kaçırmayan bir vali. Birebir işleri takip eden bir valiydi. Turizm Sayın Vali’nin olmazsa olmazı. İlk günden son güne kadar birinci önceliği turizm oldu. Kurtuluşu turizm ve tarım olarak gördü. Tüm kapıları turizmin açacağını söyledi. Gümüşhane’yi de inandırdı. Hep turizm dedi. Trabzon için bir şans olduğunu düşünüyorum. Safranbolulu olmasının bir avantajı var. Oradaki turizm ufkunu buraya yansıttı. Biraz daha zaman olsaydı Gümüşhane’de büyük bir yol açacaktı. Ama şöyle bir şansımız var: Trabzon bizim yanı başımızda. Bizim bu şansımız hâlâ sürüyor. Biz kendimizi Trabzon’dan ayrı görmüyoruz.

Günebakış - Berkant PARLAK

Trabzon Vali Yücel Yavuz Turizm Gümüşhane
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg