Başbakan'a demiryolu mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Trabzon'un fahri hemşehrisi olan Başbakan Binali Yıldırım’ın göreve gelmesinden dolayı temennilerini sıraladı.

Başbakan'a demiryolu mesajı
Başbakan'a demiryolu mesajı Admin
Advert

Başkan Genç, “Biliyorsunuz Başbakanımız Binali Yıldırım bey Erzincanlı ama aynı zamanda Trabzon’un fahri hemşerisi. Erzincanlı olması hasebiyle Trabzon’un da heyecanla beklediği Erzincan - Trabzon Demiryolu var. Kendisi biliyorsunuz uzun bir süre de Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Temennimiz odur ki, inşallah Erzincan - Trabzon Demiryolu için de bu dönemde fiili adımlar atılır. Bunu Trabzon olarak bekliyoruz” dedi.

Ortahisar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı çalışmaları Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıyla başladı. Geçtiğimiz ay içinde yapılan ve önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Genç, “Asfaltlama çalışmalarına başladık. Bu yıl ki hedefimiz 100 bin ton asfalttır. Fatih ve İnönü mahallelerinde asfaltlama çalışmalarını yaptık. Önümüzdeki günlerde doğu ve güney tarafındaki mahallerimizde de bu çalışmaları başlatacağız. Yine yol betonlama çalışmalarına da Sayvan mahallemizde başladık. Önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde bu çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin ihale aşamasına geldiğini belirterek, yeni valiyi beklediklerini söyledi. Trabzon Valiliği’ne ödenekle ilgili bir talepte bulunduklarını ancak Trabzon Valisi’nin değişmesinden dolayı bir gecikme olacağını dile getirerek Genç, “Projenin finansı konusunda bir düşüncemiz var. Belediyelerden yapılan kesintilerden devlete aktarılan ödenekten karşılanması noktasında talebimiz var. Valilikten onay isteyeceğiz. Ancak neticesi ne olursa olsun ihale aşamasına çıkacağız” dedi. Kemeraltı Projesi’ni ilk etapta tamamının üstü kapalı şekilde planlandığını ancak bölgede drenaj sıkıntısı yaşandığı için bazı bölümlerde bundan vazgeçildiğini belirten Genç, “Altyapıyla ilgili TİSKİ’nin çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Ortahisar Av. Ahmet Metin Genç Erzincan - Trabzon Demiryolu Binali Yıldırım
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg