Tekin Atay'dan zehir zemberek açıklama

İlkhaber gazetesi genel yayın yönetmeni ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçiminde aday olan Tekin Atay, tartışmaları halen devam eden seçim sonuçları hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Atay, Yusuf Turgut'a ağır ifadelerle yüklendi.

Tekin Atay'dan zehir zemberek açıklama
Tekin Atay'dan zehir zemberek açıklama Admin
Advert

Tekin Atay'ın basın açıklamasının tam metni şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin Yusuf Turgut’un yaptığı açıklamalar, tamamen kamuoyunu yanıltmaya ve gerçekleri saptırmaya yönelik asılsız beyanlardan oluşmaktadır.

Sandıkta aldığı mağlubiyeti bir türlü kabullenemeyen ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı koltuğunda oturabilmek için her yolu mübah sayan Yusuf Turgut’un, İl Dernekler Müdürlüğü’nce oluşturulan komisyonun yaptığı ‘Oy sayım işlemlerinin dernek tüzüğüne ve mevzuatına uygun yapılmamıştır’ tespitini reddetmesi, daha da ileri giderek devletin kurumunu ve çalışanlarını töhmet altında bırakmaya çalışması abesle iştigaldir, gazetecilik mesleğine asla yakışmamaktadır.

Zira gazeteciler, hisleri ya da duyumlarına dayanarak değil, belgelerle konuşmalıdır.

Tamamen yasa ve tüzük hükümlerine göre tespit yapması gereken resmi bir kurumun kim ya da kimler tarafından ve hangi yöntemle baskı altına alındığını kesin bilgi ve belgelerle kamuoyuna açıklamadığı sürece benim nazarımda Yusuf Turgut bir iftiracı olacaktır. Böyle bir anlayışın sahibinin, yarın mahkemeden gelecek karar için de ‘baskı altında alınmıştır’ demesi kuvvetli ihtimaldir.

HER SÖZÜNDEN ÇARK ETMİŞTİR

Birliktelik adına her yolu denediğini ancak şahsımın, camianın rahatlatılması için atılacak adımların hiç birine yaklaşmadığını savunan Yusuf Turgut, burada da gerçekleri çarpıtmakta, insanları aldatmaya çalışmaktadır.
Çünkü bugüne kadar camianın rahatlatılması adına bir tek adım atmamıştır. Yaptığı bütün teklifler, kendi başkanlığı üzerine kurulu planlardan ibarettir. Hak etmediği başkanlığı meşrulaştırmak için benim de buna rıza göstermemi istemiş, bunun dışında hiçbir öneriye sıcak bakmamıştır. Olağanüstü kongreye gitme şartı olarak da, kendisinin listesine girmemi, karşısına rakip olarak çıkmamamı şart koşmuştur.

2 ay bile olsa burada başkanlık yapmam lazım’ diyen de bizzat kendisidir.
Basın camiasının ilk günden itibaren dillendirdiği olağanüstü kongre çağrısına yaklaşmayan, defalarca bu konuda söz vermesine rağmen ‘Arkadaşlarımı ikna edemedim’ diyerek çark eden de Yusuf Turgut’un kendisidir.
Bilinmesini isterim ki; Tekin Atay en fazla oy almasına rağmen hiçbir zaman başkanlık istememiş, hep olağanüstü kongreye gidilmesini önermiştir.

Hal böyle iken, Yusuf Turgut’un başkalarını suçlayarak fazladan bir gün bile olsa koltukta kalma gayretini camiamız ve kamuoyu gibi ben de hayretle izlemekteyim.
Gerçekten camiayı rahatlatmak istiyorsa ve bu konuda samimiyse, yönetim kurulundaki çoğunluğuyla istedikleri anda olağanüstü kongre kararı alabilirler.
Bunun içim kimsenin desteğine ihtiyaçları yoktur.

Son olarak bana mahkeme yolunu göstermiştir. Yargıtay’dan görüş aldıklarını ve kendilerinin haklı olduğu yönünde içtihatlar bulunduğunu iddia etmektedir lakin bu konuda da bir tek belge gösterememektir!
Kısacası Yusuf Turgut’un yaptığı ipe un sermektir.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin 5 kişiyle yönetilemeyeceğini, bu aciz görüntünün camiamız tarafından asla kabul görmeyeceğini ve meslektaşlarının tamamının kabullenmediği bir başkanlığın uzun süreli olmayacağını kendisi de bilmektedir.
Turgut’a tavsiyem, üzerinde oturduğu ayıbı kapatmak için gerçekleri çarpıtmamasıdır. Kendisine hodri meydan diyorum. İstediği platformda, kendisi ve arkadaşlarıyla tartışalım. Gerçeğin ne olduğunu ve gerçekleri kimin söylediğini herkes görsün.

Saygılarımla…

Tekin ATAY

 

Tekin Atay Yusuf Turgut Trabzon Gazeteciler Cemiyeti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg