Altyapıdan müthiş golcü geliyor

Trabzonspor altyapısından muhteşem bir yıldız adayı yetişiyor. Henüz daha 15 yaşında ve milli takımda oynayan İsmail Cem Kara, ardı ardına sıraladığı gollerle kalecilerin adeta korkulu rüyası oldu.

Altyapıdan müthiş golcü geliyor
Altyapıdan müthiş golcü geliyor Admin
Advert

Bu sezon Bordo- Mavili formayla 29 karşılaşmaya çıkan genç oyuncu, söz konusu maçlarda rakip fileleri 54 kez havalandırarak büyük bir başarıya imza attı. Bu müsabakalarda 47 de asist yapan genç yıldız adayı, kendisini ileride Trabzonspor A Takımı’nda görmeyi hedefliyor. Futbola ilk başladığında ailesinin kendisine karşı çıktığını belirten genç oyuncu İsmail Cem Kara, idmanlara evden kaçarak gittiğini söyledi. İsmail, ailesinin futbol maçlarında yaşanan sakatlıklardan dolayı kendisine karşı çıktığını ifade ederek, “Annem kıyafetlerimi yaktı. Ama bir tişört ve konç saklamıştım. İdmanlara gideceğim zaman kıyafetlerimi camdan aşağıya atıyordum. Sonra da dışarıya çıkıp alarak sahanın yolunu tutuyordum. Şimdi ise durum farklı. Bana çok fazla destek oluyorlar” dedi.

LİGDE GOL KRALI

Trabzonspor’un 15 yaş kategorisinde mücadele eden 15 yaşındaki Çarşıbaşılı İsmail Cem Kara, oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanıyor. Ligde adeta fırtınalar estiren genç oyuncu, bulunduğu ligin de gol krallığı özelliğini taşıyor. Bu sezon Bordo-Mavili formayla 29 karşılaşmaya çıkan İsmail, söz konusu maçlarda rakip fileleri 54 kez havalandırarak büyük bir başarıya imza attı. 47 de asist yapan başarılı oyuncu, takımına bu sezon en çok katkı sağlayan isim oldu.

"YARIN İDMANA GEL"

Futbol hayatının başlangıcını anlatan İsmail Cem Kara, bir gün evlerine misafir geldiğini ve kendi yaş civarındaki çocuklarla dışarıya çıktıklarını ifade ederek, “Henüz 10 yaşlarındaydım. Misafir çocuklarla dışarıda futbol oynamaya karar verdik. Sonra da bana ‘yarın idmanımız var, sen de gel eğleniriz’ dediler. Ben de sonraki gün idmana gittim. Çıktığım ilk antrenmanın sonunda takımın hocası yanıma gelip ‘sen artık bir yaş büyüklerle çıkacaksın idmana’ dedi ve o andan itibaren futbola başladım.

ÇARŞIBAŞISPOR'DA BAŞLADI

Futbol hayatına Çarşıbaşıspor’un altyapısında başladığını ve burada ilk defa futbolla buluştuğunu söyleyen başarılı oyuncu İsmail, “Benim için zorlu bir süreç başlamıştı. Daha küçüktüm ve takımda da kimseyi tanımıyordum. Zaman geçtikçe arkadaşlığımız pekişti. Bir yandan da futbol oynamaya kolayca adapte olduğumu fark ettim. Artık futbol benim için farklılaşmaya başlamıştı ve fazla zevk alıyordum. Bu nedenle de idmanlara gitmek ve takımda bulunmak çok güzeldi” diye konuştu.

ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM

Çarşıbaşıspor’da 2 buçuk yıl oynadıktan sonra Ramazan turnuvaları olduğunu ve Yavuz Selim Sahası’nda bir müsabakaya çıktıklarını ifade eden İsmail, “Trabzonspor’un altyapı hocalarından Harun Beklemiş bizim karşılaşmayı izliyordu. Devre arası olduğunda Harun hoca, benim takım hocamla görüştü. Sonra da beni çağırdılar. Ve Harun hoca bana, ‘yarın Trabzonspor’un idmanı var. Seni orada görmek istiyorum’ dedi. O an çok şaşırmıştım ve bir o kadar da mutlu olmuştum” dedi.

29 MAÇ 54 GOL 47 ASiST

Bu sezon U15 kategorisi lig sürecinde 24, Türkiye Finalleri Ön Eleme’de 1 ve finallerde de 4 müsabakaya çıkan Trabzonspor, bu karşılaşmaların 26’sından galibiyetle ayrılırken, 3 maçı da beraberlikle tamamladı. Bu sezon yenilgi yüzü görmeyen Bordo-Mavililer, söz konusu karşılaşmalarda rakip kale filelerini 146 kez havalandırırken, kendi kalesinde ise sadece 8 gol gördü. Takımın forvet oyuncularından İsmail Cem Kara ise, bu yıl oynadığı müsabakalarda 54 gol atma başarısı gösterdi. 47 kez de asist yapan başarılı oyuncu, takımının bu başarısının en büyük etkenlerinden biri oldu. Genç oyuncu, elde ettiği bu istatistiğe takım arkadaşları sayesinde sahip olduğunu belirterek, “Biz bir takımız ve güzel futbol oynuyoruz. Ben de golümü atıp takımıma destek oluyorum” şeklinde konuştu.


DIŞLAMAK YERİNE SAHİPLENDİLER

Trabzonspor’a ilk geldiğinde turnuva olduğunu ve buraya katıldığını söyleyen İsmail Cem Kara, “Tabii yine yeni arkadaşların arasına girmiştim. Ama arkadaşlarım çok iyiydiler ve beni dışlamadılar. Aksine beni çok sahiplendiler. Ben de kısa sürede takıma adapte oldum. En başta Sadi Tekelioğlu hocam olmak üzere, takım hocam Selçuk Sürmeneli hocam, benim Trabzonspor’a gelmem de etken olan Harun Beklemiş hocam ve diğer altyapı hocalarım bana destek oldu. Onların bana verdiği sevgiyi, şefkati görüp hissettikçe futbola olan azmim daha da artıyordu. Ben de çalışmalarımın üzerine koyarak yoluma devam ediyordum” ifadelerini kullandı.

HEDEFİM TABİİ Kİ A TAKIM

Hedefinin Trabzonspor A Takımı’nda forma giymek olduğunu vurgulayan genç oyuncu, “İlk maçımda kendimi kanıtlamak istiyorum. Daha yaşım küçük olabilir ancak bu hedefim için sürekli çalışıyorum. Her zaman bu konuma ulaşabileceğimi düşünerek oynadığım futbolun üzerine koymak için çabalıyorum. Hocalarımın tecrübelerinden aktardıkları bilgileri de uygulayarak başarıya daha çabuk ulaşıyorum. İnşallah gelecek zamanlarda Trabzonspor’un A Takımı’nda forma giyer ve buraya katkı sağlarım” diye konuştu. İYİ BİR SEZON GEÇİRDİM “Bu sezon hem takım olarak hem kendi adıma çok iyi bir sezon geçirdik diyen başarılı forvet oyuncusu İsmail Cem Kara, “Sezon boyunca çok çalıştık. Aslında hep çalışıyoruz. Son 2 yıldır namağlup bir takım olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu sezon Türkiye Finalleri’ne gitmeyi istiyorduk ve onu da başardık. Orada güzel de sonuçlar alıyorduk ancak bazı talihsizlikler yaşayınca maalesef elendik ve Türkiye üçüncüsü olduk” dedi.

HEDEFİM 61 GOL ATMAKTI

Gol istatistiğinin güzel olduğunu bildiğini ve bunu daha da artırmak istediğini belirten genç oyuncu, “Aslında bu sezon 61 gol atmayı hedeflemiştim. Güzel bir istatistiğim olsa da hedefime ulaşamadığım için üzgünüm. Ancak ben gol atmaktan ziyade giydiğim formanın ağırlığını taşımak için oynuyorum. Benim için en önemli şey Trabzonspor armasına yakışır şekilde mücadele etmektir” ifadelerini kullandı.

BURADA AİLE ORTAMIMIZ VAR

“Biz takım olmanın yanı sıra bir aileyiz” diyen İsmail Cem Kara, “Burada çok güzel bir aile ortamımız var. Birbirimize kendimize iyice kenetleniyoruz. Kişisel hedefler koymaktan çok takım olarak hedef koymayı belirliyoruz. Birbirimizin futbol anlayışını bildiğimiz ve sahada da ona göre hareket ettiğimiz için maçlardan güzel skorlarla ayrılıyoruz. Trabzonspor altyapısında bir efsane takım olmak istiyoruz. Gelecek yıllarda da namağlup serimizi sürdürerek adımızdan söz ettirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

GELECEK ADINA UMUTLUYUZ

İsmail Cem Kara’nın ileride kaliteli bir oyuncu olacağını düşündüklerini belirten Trabzonspor U15 Takım Antrenörü Selçuk Sürmeneli, “Olabileceğini düşündüğümüz bir oyuncu hızlı bir oyuncu. 2 yıldır bizimle birlikte. Harun hoca onu Çarşıbaşıspor’da görerek Trabzonspor altyapısına kattı. İsmail de 2 yılda 100’den fazla gol atma başarısı gösterdi. Gelecek adına da umutlu olduğumuz bir oyuncu. Futbolcular bu yaşlarda değişkenlik gösteriyorlar. Ama 2 sezondur Trabzonspor’da gösterdiği performans oldukça memnun edici” dedi.

TAM BİR TAKIM OYUNCUSU

Genç oyuncunun kişilik anlamında da çok iyi olduğunu söyleyen Sürmeneli, “Tam bir takım oyuncusu. Algılama anlamında da herhangi bir problemi yok. Şu an itibariyle ileriye bakacak olursak İsmail Cem Kara’nın bir yıldız adayı olmaması için hiçbir sebep bulunmuyor. Bizler de elimizden geldiği kadar yönlendiriyoruz. Milli takıma da girdi ve oradaki hocaları da kendisinden oldukça memnunlar. Bundan sonra da bir aksilik olmadığı sürece milli formayı da sürekli giyecektir” şeklinde ifadeler kullandı.

GELİŞMEYE AÇIK BİR EKİBİZ

2 yıldır namağlup bir takım oldukları için kendilerini iyi gördüklerini ifade eden Antrenör Selçuk Sürmeneli, “Tabi eksiklerimiz vardır. Bunları düzeltmek için çalışıyoruz. Çünkü gelişmeye açık bir yapımız var. Takımda 5 tane de milli oyuncumuz bulunuyor. Aslında bu en güzel başarılarımızdan biri ve bizim için gurur verici. İnşallah bundan sonraki süreçte daha iyi noktalara gelmeyi başarırız. Buradaki aile ortamımızla güzel başarılar alarak Trabzonspor’un adını daha fazla yerde ön plana çıkarırız” ifadelerini kullandı.

İlkhaber / Samet Emirzeoğlu

Trabzonspor U15 Golcu İsmail Cem Kara
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg