PKK takviye 8 terörist daha gönderdi

Karadeniz Bölgesi’ne yığınak yaptığı belirlenen PKK/KCK terör örgütünün bölgeye takviye güç olarak 8 terörist daha gönderdiği tespit edildi.

PKK takviye 8 terörist daha gönderdi
PKK takviye 8 terörist daha gönderdi Admin
Advert

Bölgede eylem kovalayan 12 kişilik iki ayrı grup sayısı, bölgeye gönderilen takviye terörist grupla üçe çıktı.

KANDİL EYLEM İSTEDİ

Karadeniz Açılım Grubu’ndan eylem isteyen PKK terör örgütünün yönetim kanadı, bölgeye takviye güç gönderdiği ortaya çıktı. Özellikle HES ve barajları hedef alan terör örgütünün yeni eylem arayışında hangi noktaları hedef alacağı tespit edilmeye çalışılıyor. Bir süredir örgüt üyeleri arasındaki telsiz konuşmalarının kesildiğini belirleyen istihbarat birimleri, Tunceli üzerinden bölgeye sızan grup üyelerinin kimliğinin deşifre etmeye çalışıldığı öğrenildi.

YAZ AYLARINA HAZIRLIK

İstihbarat birimleri kış aylarını şehirde ve yaz aylarını ise kırsalda geçiren PKK terör örgütü üyelerinin belirlenen noktalara yaşam malzemesi taşımaya devam ettiğini tespit etti. Terör örgütü üyelerinin bölgede birçok noktada keşif yaptığını belirleyen güvenlik güçleri, örgüt üyelerinin bu noktalara yeniden geçiş yapacağı ihtimali üzerine bölgede pusu atarak, beklemeyi sürdürdüğü ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, Trabzon-Gümüşhane Karayolu’nda yol keserek sık sık kimlik kontrolü yapmaya devam ediyor.

Günebakış - Enis YILDIRM

PKK Karadeniz Kandil PKK/KCK
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg