Turizmin hizmetine sunulacak

Maçka Kaymakamı Pişkin, Anabasis Yolu Doğal ve Kültürel Yürüyüş Parkuru’nun eksik kalan kısımlarını tamamlamak üzere yöreye bir yürüyüş düzenledi.

Turizmin hizmetine sunulacak
Turizmin hizmetine sunulacak Admin
Advert

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Anabasis Yolu Doğal ve Kültürel Yürüyüş Parkuru’nun eksik kalan kısımlarını tamamlamak üzere oluşturulan ekiple bir yürüyüş gerçekleştirdi. Hafta sonu gerçekleştirilen etkinliğe Maçka Cumhuriyet Savcısı Turgut Kaya ile Medical Park Hastaneleri Genel Müdürü İzzet Usta’nın da katıldığı yürüyüşe Yazlık Köyü Muhtarı Erol Sarıtaş, Kaymakamlık personelleri katıldı.

Kaymakam Deniz Pişkin, Anabasis Yolu Doğal ve Kültürel Yürüyüş Parkuru’nun Maçka’nın önceki dönem kaymakamı Ümit Çavuldak ile Alper Balcı dönemlerinde Maçka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ve DOKA tarafından finanse edilen proje sayesinde eksikliklerinin giderildiğini belirterek, “Kalan kısımlarını tamamlamak için ne yapabileceğimize dair düşüncelerimizi oluşturmak amaçlı yaptığımız bu yürüyüş son derece faydalı oldu.” diye konuştu. Kursal Yaylası’nda sabah kahvaltısının ardından Severiksa Yaylası dağ sırtlarını takip ederek Rışk Yaylası ile devam eden yürüyüş, Pilav Dağı'ndan geçerek Galyan Vadisi'ne ve oradan da Kuştul Manastırı'na uzanan patikanın başlangıç noktası olan Aya Pavlos sapağı ile sürdü. Aya Pavlos sapağından güzergâhı takiben Taşboğazı Mevkii ve Raşi Mezrası’na varan ekip, yürüyüş sonunda Livera Camping Eko Turizm İşletmesinde bir mola vererek dinlenmeyi tercih etti.

PARKUR DÜZENLEME VE KUŞ GÖZLEM KULELERİ İLE SEYİR TERASLARI ÇALIŞMASI

Kaymakam Pişkin, “Yeryüzündeki cennet dediğim Maçka'mın tabiatına ve güzelliğine bir kez daha hayran kaldım. Bundan sonraki süreçte, geçmiş dönemlerde bu parkur için önemli hizmetlerde bulunmuş kıymetli meslektaşlarımın bu çalışmalarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve bu çalışmalara ilave edilmesi gereken hususları tamamlamak benim için önemli bir görev olacaktır. Bu bağlamda, parkurun düzenleme, işaretleme ve tabelalandırma çalışmalarının yanı sıra, parkur üzerine kurulacak kuş gözlem kuleleri ve seyir terasları çalışmalarımızın temel hedeflerini oluşturacaktır.” dedi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kaymakam Pişkin, yürüyüşte kendilerine eşlik eden herkese teşekkür ederken, “Cumhuriyet Savcımız Turgut Kaya'ya, Medical Park Hastaneleri Genel Müdürü İzzet Usta'ya, kıymetli hemşehrimiz ve hocamız Selami Yazıcı'ya, Yazlık Köyü Muhtarımız Erol Sarıtaş'a, parkur kılavuzluğumuzu yapan ve bu güzel geziyi birbirinden harika fotoğraflarıyla ölümsüzleştiren Kaymakamlık personelimiz Hayrettin Karagöz'e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

Maçka Kaymakam Deniz Pişkin Anabasis Yolu Turizm
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg