Transferler kampa yetişecek

Çaykur Rizespor Başkan vekili Halim Mete, transfer konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Transferler kampa yetişecek
Transferler kampa yetişecek Admin
Advert

Çaykur Rizespor Başkan vekili Halim Mete, yeni sezonda yeni bir takımla yeni bir hava yakalayıp başarılı olmak istediklerini söyledi. Rizespor'un 5 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıktığını ve üç yıldır ligde olduğunu ifade eden Halim Mete, "PTT 1. Lig’de mücadele ederken, Süper lig daha rahat, para bol diyorduk ama son üç sezon bu ligde gördük ki hiç de böyle değil. İlk iki sezon sıkıntı yaşadık. Geride kalan sezon ise ilk devre iyi, ikinci devre yine sıkıntı yaşadık. Sezonun ilk maçında Kweuke ile penaltı krizi yaşadık. Bu olayı artıya da çevirmeyi bildik” dedi.

Mete, “İlk devre sonunda toplanan puanlar bizim ayaklarımızı yerden biraz kesti gibi. Bunun yanında Kweuke ve Eren’in beklenmeyen sakatlıklar ikinci devre bizi sıkıntıya soktu, bu aşikar. Tabi bunlar her futbol takımında görülecek olan şeylerdi. Kadroda yer alan bazı isimler yani arkadan gelenler ikinci devre bize fazla katkı vermedi. Burada devre arası transferi yapamama, menajerlere söylenen sözler, bunlar yaşandı ve bitti. Sezon öncesi alınan acele 3 - 4 futbolcudan verim alamadık ve bunu gören Hikmet hoca devre arası kendi üzerine aldı bu olayı ve transfer yapmak istemedi” dedi.

Transfer işini bu sezon Başkanları Kalkavan ve Teknik Direktörleri Hikmet Karaman’ın üstlendiğinin altını çizen Mete, "Kamp yerimiz belli oldu. Kampa kadar birçok transferimiz bitecek. Bunun yanında mali eksikler var ve bu eksikler giderilmeye çalışıyor. Biz bu sezon sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Sıkıntı olursa şehir için, yönetim için, hoca için sıkıntı olur. Mutluluktan keyif alan bir insan olarak ben de güzel sonuç bekliyorum. İsabetli transferlerle taraftarımızı tribüne çekmek istiyoruz” dedi. Transferde toplam yerli yabancı sekiz oyuncuyu almayı planladıklarını kaydeden Mete, sözlerini şöyle noktaladı: “Transferlerin yüzde 60’ı tutarsa başarı sayarım. Her transfer tutmayabilir. Geçmiş yıllarda bunu yaşadık. Sosyal medyada bizim hakkımızda abuk, subuk konuşsalar da biz onları sevmeye devam edeceğiz. Taraftarı stada çekmek için çalışmalara devam ediyoruz. Bu konu hakkında evet, başarısız. Yeni sezonda bu konu hakkında bir çok çalışmamız olacak.”

Alt yapı eleştirisi

Halim Mete, “Altyapıdan çıkıp, dışarı giden 20 oyuncu var ama maalesef üzerine koyan yok, yani geri giden oyuncularımız var. Bir örnek verirsek Rizeli ama bize dışardan gelen en fazla üzerine koyan tek Orhan var. Hoca bir ara kızıyordu ona ama şimdi üzerine koydu. Tabi bunda hocamızın da emeği çok büyük” dedi.

Cumhurbaşkanımızdan onay aldık

Rizespor’da bu sezon çok şeyler değişeceğini söyleyen Çaykur Rizespor Başkan Vekili Halim Mete, “Öncelikle stadın çimleri değişecek. Saha hibrit olacak, anlaşma bitti. Kötü zemin bizi çok etkiledi. Ayrıca alt yapı tesisleri değişecek. Planlamalar başladı ve talimat verildi. Bu konu için Sayın Cumhurbaşkanımızdan onayını aldık” dedi.

Günebakış - Alihan Telatar

ÇAYKUR Rizespor Halim Mete
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg