Sorunlar çözüldükçe Trabzon daha da büyüyecek

Başkan Birincioğlu, MÜSİAD Trabzon Şubesi iftar programında hem Trabzon hem de ülke gündemini değerlendirdi

Sorunlar çözüldükçe Trabzon daha da büyüyecek
Sorunlar çözüldükçe Trabzon daha da büyüyecek Admin
Advert

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesinin geleneksel iftar programı bu yıl da Cephanelik Restoranda gerçekleştirildi. İftar programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda davetli ve şube üyesi katıldı. Vali Abdil Celil Öz yaptığı kısa konuşmada Trabzon’daki görev süresine ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı ve herkese teşekkür etti. Daha sonra MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu hem Trabzon hem de ülke gündemine ilişkin tespit ve önerilerde bulundu. Birincioğlu şunları söyledi:

2 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM

“MÜSİAD, hak ve adalet ile barışın egemen olduğu, toplum refahının sağlandığı, insanlığın yüce değerlerinin gözetilip geliştirildiği, kalkınmış ve dünyada saygın bir Türkiye’nin oluşumuna katkı sunmak amacıyla 1990 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD, bugün ülke geneline yayılmış şubeleri, 12.000’i aşan üye sayısı, 50.000’e yakın işletme ve 2 milyona yakın kişiye istihdam sağlayan ve ülkemizin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri hâline gelmiştir.”

TRABZON BÜYÜK GELİŞME GÖSTERMİŞTİR

“Trabzon’umuz, özellikle son 14 yılda, yani mevcut siyasi iktidar döneminde çok büyük bir gelişme kaydetmiştir. İlimizde ulaşım, eğitim, sağlık, turizm, ticaret ve sanayi alanında, kamu ve özel sektör tarafından çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Bu yeni dönemde, yeni organize sanayi bölgelerinin altyapıları tamamlanarak yatırımcıların emrine verilmiştir. Karadeniz Sahil Yolu tamamlanmış, Tanjant Yolu bitirilmiş, Kanuni Bulvarı’nın inşaatı hızla devam etmektedir. Turizm alanında çok sayıda lüks otel ve konaklama tesisi hızla tamamlanarak devreye konulmuştur.”

TRAFİK SORUNU ORTAYA ÇIKMIŞTIR

“Bütün bu yatırımlara rağmen bazı eksikliklerimizin olduğunu ve acilen çözülmesi gereken sorunlarımızın bulunduğunu da belirmek istiyorum. Şu an için en önemli altyapı sorunumuz hiç şüphesiz Trabzon şehirlerarası geçiş yolundaki trafik sıkışıklığıdır. Sahil geçiş yolumuz birkaç yıl önce tamamlanmış olmasına rağmen, refah seviyemizin yükselmesine bağlı olarak ilimiz genelinde trafiğe giren araç sayısının artması, Trabzon’un iç ve dış turizm yönünden çok önemli bir cazibe merkezi hâline gelmesi sonucunda büyük bir trafik sorunu ortaya çıkmış bulunmaktadır.”

GÜNEY ÇEVRE YOLU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ

“Bu soruna acil çözüm bulunamaz ise özellikle Arap ülkelerinden gelen turistler, ülkemizin ve bölgemizin başka illerine yönelmek mecburiyetinde kalacaklardır. Trafik sorununa karşı hiç şüphesiz kısa vadeli ve uzun vadeli çözüm önerileri ortaya konulabilir. Uzun vadeli ve kalıcı çözüm yolu olarak Güney Çevre Yolu Projesi’nin hayata geçirilmesinden başka çıkar yol yoktur. Kısa vadede ise Çömlekçi Kavşağı’ndaki trafik lambalarının iptal edilmesi neden düşünülmüyor anlamış değiliz. Bilindiği gibi bu lambalar en çok limana giriş ve çıkış yapan araçlara kolaylık sağlamaktadır. Oysa limana giriş için trafik lambasına ihtiyaç yoktur. Limandan çıkış yapan ve şehrin doğu istikametine gidecek araçlar ise itfaiye kavşağına yönlendirilebilir. Meydandan limana trafik akışı da engellendikten sonra, Çömlekçi Kavşağı’nda lambalara ihtiyaç kalmaz ve şehrin doğu-batı yönündeki önemli bir trafik akışı engeli ortadan kalkmış olur. Bu çözüm yolunu burada hazır bulunan bütün yetkililere âcizane arz ediyorum. Lütfen üzerinde düşünsünler. Yine kısa vadeli çözüm kapsamında, Kaşüstü mevkisinde bulunan iki adet lambalı kavşağın köprülü kavşağa dönüştürülmesi projesinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu durumda Söğütlü’den Arsin’e kadar trafik akışının önündeki engeller kalkmış olacaktır.”

UZUNGÖL TALEBİ KARŞILAYAMIYOR

“Bu gün turizmde Trabzon, önemli bir merkez konumundadır. Ancak yayla turizmine yönelik olan ve giderek artan talebi Uzungöl karşılamakta zorlanmaktadır. Bu yüzden ilimizde Uzungöl’e alternatif olan çok sayıdaki diğer turizm merkezlerini de hızla hizmete açmak için gerekli tedbirleri bir an önce almak mecburiyetindeyiz. Bu çerçevede, tıpkı Erikbeli’nde planlandığı gibi, Hıdırnebi Yaylası, Acısu, Balıklıgöl, Kayabaşı, Düzköy, Camiboğazı ile diğer yaylalarımızda turizme yönelik altyapı eksikliklerini tamamlayıp buralarda başlangıçta Uzungöl’de yapıldığı gibi pansiyonculuk hizmeti verecek tesislerin teşvik edilmesi gerekmektedir. Aksi hâlde, bir müddet sonra Arap turistlerin ilimizden uzaklaştığını görürsek şaşırmamak gerekir.”

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ELZEM GÖRÜYORUZ

“Ülkemizde 14 yıllık istikrarlı yönetim, ekonomik kalkınma alanında da meyvelerini vermiş ve Türkiye bu dönemde millî gelirini tam dört kat büyütmüştür. MÜSİAD olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasının ve refah artışının sürdürülebilmesi için siyasi istikrarın önemine müdrik olarak davranılması gerektiğini düşünmekteyiz. Ülkemizde siyasi istikrarın sürmesi için Başkanlık Sistemi’nin çok elzem olduğunu düşünüyoruz. İnanıyoruz ki siyasi istikrar olmadan ekonomik ve sosyal istikrar olmaz. Koalisyon iktidarları döneminde yaşadığımız büyük ekonomik krizler hepimizin malumudur. Ülkemizdeki siyasi istikrar, sadece ekonomik istikrarın sağlanması için değil, aynı zamanda ülke bütünlüğümüzün korunması bakımından da büyük önem taşımaktadır. Biz MÜSİAD olarak ülkemizde bundan böyle siyasi istikrarın ancak Başkanlık Sistemi ile sağlanabileceğini düşünüyor ve bu nedenle de destekliyoruz. Bu yüzden, siyasi ve ekonomik istikrar için Başkanlık Sistemi ülkemizin geleceği ve milletimizin istikbali için kaçınılmazdır.”

Günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

Trabzon MÜSİAD Aydın Birincioğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg