Turizm kentine yakışmayan görüntü

Trabzon'da büyük bir sıkıntı durumuna gelen “dilenci” sorununun gün geçtikçe artmasının önüne geçilememesinden dolayı birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Turizm kentine yakışmayan görüntü
Turizm kentine yakışmayan görüntü Admin
Advert

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara "Turizm şehri olmayı hedefleyen Trabzon’da bu manzaraları yaşamamak gerek. Bu insanların mutlak suretle ya kamplarına geri dönmesi ya da başka türlü istihdam edilmesi şart" şeklinde konuştu.

Ülkemize gelen 3 milyona yakın Suriyeli mülteci olduğunu belirten Kara “Elbette insanlığımız gereği onlara kapımızı açtık. Aş verdik, yanlarında olduk olmaya devam ediyoruz. Fakat kampları terk edenler ülkenin her tarafına olduğu gibi Trabzon’a da gelmiş durumdalar. Dilencilik yaparak burada tutunmak isteyen hem Suriyeli göçmenleri esnafımızı rahatsız etmekteler. Her köşe başlarında onlara rastlamak mümkündür. Turizm şehri olmayı hedefleyen Trabzon’da bu manzaraları yaşamamak gerek. Bu insanların mutlak suretle ya kamplarına geri dönmesi ya da başka türlü istihdam edilmesi şart” dedi Trabzon’da turizmin önünü tıkayan sorunların çözümü noktasında daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini belirten TESOB Başkanı Metin Kara “konaklama-alt yapı ve ulaşım noktasındaki sıkıntıların çözümü için çalışmalar devam ediyor. Trabzon yüzünü artık daha çok fazla turizme dönmeli sağlıklı kaliteli ve disiplinli bir anlayışla yoluna devam etmeli. Bunun içinde şehirde dilenciliğin artık bir sektör halinden çıkması gerekir.Bunun içinde acilen tedbirler alınmalıdır” ifadelerini kullandı. Turizmde hem yerli hem de yabancı turistlerin müşteri memnuniyetinin her şeyin önünde geldiğini belirten Kara “Güleryüz, kalifiye eleman, hijyen, hoşgörü ve hesaplardaki adalet bizim artılarımızdır. Eğer bu artılarımızı negatife çevirmezsek kazanan biz oluruz. Trabzon esnafının bu konudaki hassasiyetine güveniyorum. Yanlış yapanları da elbet uyaracağız, gerekirse dışlayacağız. Biz bu önlemleri almaya çalışırken dilencilik sektörünün oluşması ile beraber turizmde sıkıntılar oluşmaya başladı. Gelen turistler rahatsız olmaya başladı. Bu böyle devam ederse şehir için kötü sonuçlar olur.” şeklinde konuştu.

Günebakış - Müyesser ANİK

Trabzon Suriyeli Dilenci
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg