Polis Rip Akıntısı uyarısı yaptı

Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği ekipleri Karadeniz’de Rip (çeken) akıntısına karşı bilgilendirici broşürler dağıttı.

Polis Rip Akıntısı uyarısı yaptı
Polis Rip Akıntısı uyarısı yaptı Admin
Advert

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Toplum Destekli Polis Büro Amirliği memurları yaz mevsiminin gelmesi ve deniz sezonun açılmasıyla Karadeniz'de rip akıntının yol açtığı boğulma olaylarının önüne geçmek için bilgilendirme broşürü dağıtarak vatandaşları bilgilendirdiler.

Toplum Destekli Polis ekipleri halkın yoğun olduğu sahiller ve işlek caddelerde broşürler dağıtıldı. Özellikle gençleri bilgilendiren polisler, çeken akıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundular.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri dağıttıkları broşürlerde, Karadeniz’de sıklıkla rastlanan rip akıntısı ile ilgili bilgiler yer aldı. Açıklamada “Rip akıntısı, dip kayması boğulma vakalarının meydana gelmesindeki en büyük etkendir. Bu gibi durumlarda vatandaşların kesinlikle panik yapmaması, akıntıdan kurtulmak için enerji sarf etmemesi gerekir. Bu akıntıların sürükleme mesafesi 100 metre civarındadır. Buraya kadar sürüklendikten sonra kıyıya paralel olarak 5 veya 10 metre yüzdükten sonra denizden kolayca çıkılabilir” denildi.

Polisin boğulmalara karşı vatandaşları bilinçlendirmesinin çok önemli ve güzel bir uygulama olduğunu belirten vatandaşlar uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ordu Fatsa Toplum Destekli Polis TDP Rip Akıntısı Çeken Akıntı Boğulma
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg