Şekersiz içilen çay üretildi

Özellikle diyabet hastaları ve şekersiz çay içmek isteyenlerin damak zevkine göre çay üretildi.

Şekersiz içilen çay üretildi
Şekersiz içilen çay üretildi Admin
Advert

Giresun’un Eynesil ilçesindeki bir çay fabrikası, “Destan Çay” çeşitlerine bir yenisini daha ekledi.

1988 yılında Giresun ili Eynesil ilçesinde kurulan halk ortaklı Amber Çay San. Tic. A.Ş. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Şekersiz çay içenlerin sayısı gün geçtikçe artarken, şekersiz içilebilen çay da yapıldı. Amber Çay Fabrikası Müdürü Hüseyin Kara, aroması yüksek olan özel olarak üretilen şekersiz içilebilen çayın özel bir üretim projesi olduğunu belirtti.

Amber Çay Fabrikası Müdürü Hüseyin Kara, “Destan Şekersiz İçilen Çay”ın Türkiye’de bir ilk olduğunu da belirterek “Şekersiz içilen çay, Eynesil bölgesindeki bahçelerimizde yetiştirilen çay filizinden üretilmiştir. Eynesil’deki çay bahçeleri güneşi daha fazla gördüğü için aroması en yüksek çay olma özelliğini taşıyor. Şekersiz içilebilen çayımız sadece ilk ürün hasadından elde edilmektedir. Bu ürünün yapılmasında yörenin en kaliteli ve en verimli çaylarından, filizlerin yeni sürgün uçlarından taze olarak koparılan iki yaprak ve bir tomurcuk kullanılmasına özen gösterilmiştir.

Ayrıca Eynesil ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nde en düşük bakır metali oranlı toprak yapısına sahiptir. Dolaysıyla Eynesil bölgesindeki çayların toksin metal düzeyi, diğer bölgelerdeki elde edilen çaylara göre çok daha uygun düzeydedir. Destan şekersiz içilen çayımız şekersiz içime uygun aromaya sahip doğal çay filizlerimiz Amber Çay Fabrikası’nın geliştirdiği özel bir üretim projesidir. Destan Çay, rahatlıkla şekersiz içilebilen Türkiye’nin ilk çayıdır.” dedi.

Günebakış - Ahmet CEYLAN

Eynesil Amber Çay Şekersiz İçilen Çay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg