Zigana’da Kayak Sezonu Başladı

Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve Doğu Karadeniz’in tek kayak merkezi olan Zigana Gümüş Kayak Merkezi’nde hafta içi gerçekleşen yağışın ardından kar kalınlığının 50 santimetreyi geçmesiyle birlikte kayak sezonu başladı.

Zigana’da Kayak Sezonu Başladı
Zigana’da Kayak Sezonu Başladı Admin
Advert

Gümüşhane, Trabzon ve bölge illerinden çok sayıda kayak sever güneşli hafta sonunu Zigana Dağı’nda kayak yaparak geçirdi. Yüzlerce aracın bulunduğu ve özel organizasyonların yapıldığı Zigana Gümüş Kayak Tesisleri'nde özellikle üniversite öğrencilerinin fazla olması dikkatlerden kaçmadı. Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kayakçılarının da sezon açılışı yaparak antrenmanlara başladığı Zigana Dağı'nda, kayak yapmayı bilmeyenler onlarca kızakla ortamın tadını çıkardı.

15 SPORCUYLA GÜMÜŞHANELİ KAYAKÇILAR ANTRENMANLARA BAŞLADI

Milli kayakçı ve antrenör Yunus Avşar Yılmaz, güneşli bir günde yılın ilk kayağını yaptıklarını belirterek, “Güzel bir sezon başlangıcı yaptık. Kar iyi, ortam iyi, pistlerimiz iyi. Güzel bir şekilde sezona başladık. Sporcularımızın başarılı olması için altyapı çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor.” dedi. Eğitim sürecinin başladığını ve ilk olarak yarışmacı sporculardan oluşan 15 kişilik bir grupla Zigana Dağı’nda bulunduklarını kaydeden Yılmaz, önümüzdeki haftadan itibaren de amatörleri kaymaya başlatacaklarını belirterek, “Hızlı bir şekilde sezona girdik. İnşallah güzel ve başarılı bir sezon geçiririz.” diye konuştu.

“600 METRE UZUNLUĞUNDA TELESİYEJ VE 2 ADET BABY-LİFT VAR”

Zigana Gümüş Kayak Tesisleri Mekanik Tesisler Sorumlusu Bayram Yakut ise sezona dün itibarıyla başladıklarını belirterek, “İnşallah tüm kayak camiasına hayırlı olur. Zigana Dağı’nda 600 metre boyunda telesiyej tesisimiz mevcut. Bunun yanında iki adet kayağa yeni başlayanlara yönelik baby-liftlerimiz var. Snowtrak var ve sürekli karı eziyoruz. Şu anda hiçbir problemimiz yok. Kazasız, belasız bir sezon geçirmemizi temenni ediyorum.” dedi.

“ÇİĞNENMİŞ KAR KALINLIĞI 50 SANTİMETRENİN ÜZERİNDE”

Zigana Gümüş Kayak Tesisleri işletmecilerinden Abdullah Eroğlu ise Zigana Dağı’nda kayak sezonunun başladığını ve ilk günden itibaren özellikle öğrenci gruplarından yoğun talep aldıklarını söyledi. Sezon boyunca böyle devam etmesi temennisinde bulunan Eroğlu, zemindeki çiğnenmiş kar seviyesinin 50 santimetrenin üzerinde olduğunu belirterek, tüm kayak severleri Zigana’ya davet etti.

“KAYAK EKİPMANLARIMIZLA, 150 YATAKLI TESİSİMİZLE SEZONA HAZIRIZ”

Tesis olarak sezona hazır olduklarını, kar motorlarından kayak takımlarına, kızaklarla kadar küçükten büyüğe her yaş grubuna hitap ettiklerini dile getiren Eroğlu, “150 yataklı otelimiz mevcut. 52 odamız var. Bunların 20 tanesi bungalovdur. İsteyen şömineli oda alabiliyor. Restoranımızda Zigana’nın meşhur kuzu eti de var. Tüm kayak severleri bu manzarayı izlemek için Zigana’ya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: günebakış

 

Zigana Kayak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg