Verilen Öğretimin Etkisinin Ölçülmesi Üzerine

Üniversitelerde bir öğretim elemanının iyi bir öğretici olmasına etki eden birçok faktör bulunmakta. Bununla birlikte eğitim sisteminin öğretimde etkililiği teşvik edici, özendirici hatta zaman zaman da zorlayıcı olması gerekmektedir.

Verilen Öğretimin Etkisinin Ölçülmesi Üzerine
Verilen Öğretimin Etkisinin Ölçülmesi Üzerine Admin
Advert

Yıllar önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda öğretmenlik yapan bir arkadaşım ülkemizde oldukça saygın özel bir üniversitenin öğretim elemanı alımına başvuruda bulunmuş. Sınava giderken bugüne kadar yapmış olduğu eserlerden oluşan bir dosyayı da yanında götürmüş.  Jüriye yetenekli olduğunu göstermek üzere yanında götürdüklerini takdim etmiş. Jüri başkanı kendisine “sayın hocam, siz bir öğretmensiniz ve biz de üniversitemiz için bir öğretici arıyoruz. Bize senin yaptıkların değil, öğretici olarak öğrencilerine yaptırdığın eserler gerekli” diye söylemiş. Başka bir ifadeyle üniversitenin aradığı elaman,  kendi başına çalışan değil, etkili öğretim becerilerine sahip olan bir elemanmış.

Üniversitelerimizde akademisyenleri yaptıkları bilimsel çalışmalarla değerlendirmeye çalışıyoruz. Akademisyenlerin diğer önemli bir görevi de eğitim- öğretim faaliyetleridir. Bu yönüyle ilgili değerlendirmeler ve verilen öğretimin etkinliği konusunda çalışmalar oldukça sınırlı. Bu sınırlılığın nedenleri başka bir tartışmanın konusu olup, burada enine boyuna irdelemek mümkün görülmemektedir. Bununla birlikte eğitimin etkililiğini ölçme konusunda birkaç söz söylemek yerinde olacaktır.

 Üniversitelerde bir öğretim elemanının iyi bir öğretici olmasına etki eden birçok faktör bulunmakta. Bununla birlikte eğitim sisteminin öğretimde etkililiği teşvik edici, özendirici hatta zaman zaman da zorlayıcı olması gerekmektedir. Konu ile ilgili size aşağıda bağlantısını verdiğim gelişmiş ülkelerde bir üniversitede ders veren bir öğretim elemanının yürüttüğü derslerde daha etkili bir öğretim için hangi kriterlere göre değerlendirildiğini gösteren bir makaleyi özetlemek istiyorum.

Öğretim elamanının yaptığı öğretimin etkinliğinin ölçülmesinde; dersle ilgili öğrenci görüşleri ve öğrenci puanları, zaman zaman dersleri takip eden meslektaş görüşleri, mezun öğrencilerin düşünceleri, mezun olan öğrencinin çalıştığı işyerinin yetkililerinin geri bildirimleri, öğretim elemanının kendi kendini değerlendirdiği formlar, öğretim elemanının yaptırdığı proje, simülasyon vb. ürünler, yönetimin düşünceleri, öğretim elemanının aldığı ödüller ve yaptığı bilimsel yayınlar etkili. Öğretim elemanları bütün bunlar içeren bir dosyayı her sene hazırlamak zorunda. Zira görev süresinin uzatılması,  alacağı maaşın miktarı, başka bir yerde iş bulma olasılığı hazırladığı bu dosyanın içeriği ile yakından ilgili. Ya bizde!

Özetlemeye çalıştığım bilimsel makalenin detaylarını okumak için aşağıdaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz.

https://www.apgo.org/binary/2012%2012c%20Survey%20of%2012%20Strategies%20to%20Measure%20Teaching%20Effectiveness.pdf

 

 

 

 

 

 

Prof. Dr. Ali Kandemir Eğitim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg