Karadeniz güvenilir bölgede

Türkiye’nin deprem haritasını çıkartan Ercan, Doğu Karadeniz'i en güvenilir 1. sıraya koydu.

Karadeniz güvenilir bölgede
Karadeniz güvenilir bölgede Admin
Advert

Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin 4 bin yıllık deprem geçmişine göre düzenlediği haritaya bakarak Türkiye’nin il ve ilçeleri için beklenen en büyük depremin ne olduğunu ve bu bilgi ışığında yapılaşmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Ercan, hazırladığı haritada en güvenilir sıralamasına ilişkin bilgi vererek, “Türkiye’nin göreceli olarak en güvenilir illeri 5. kümede yer alan Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Ordu, Zonguldak, Karabük, Sinop, Kırklareli, Yozgat, Karaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Batman. Bu illerde beklenen deprem büyüklüğü 6,5’in altı, yıkım gücü ise Mercalli Cannani ölçeğine göre 7 ila 8 ölçeğindedir.” diye konuştu.

Haritada Türkiye’yi 5 bölüme ayıran Ercan, Çok çekinceli iller olarak nitelendirdiği 1. bölümde şu illeri sıraladı: “Kocaeli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Yalova, İzmit, Sakarya, Bolu, Çankırı, Sivas, Van, Amasya, Tokat, Hakkari, Bingöl, Muş, Bitlis, Çorum, Çankırı.”

Günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

Deprem Karadeniz Prof. Dr. Ahmet Ercan Doğu Karadeniz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg