HES’ler İçin Özel İdare’ye İki Yılda 3,7 Milyon TL

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz hafta başlayan Aralık ayı toplantıları dün yapılan oturumla sona erdi. Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıların son gününde meclis üyeleri tarafından verilen ve gündeme alınan önergeler ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ödenek aktarması konuları görüşüldü.

HES’ler İçin Özel İdare’ye İki Yılda 3,7 Milyon TL
HES’ler İçin Özel İdare’ye İki Yılda 3,7 Milyon TL Admin
Advert

İlk olarak il genelinde yapılan HES’lerden İl Özel İdaresi’ne ayrılan paydan ilçelere özel pay ayrılması ile İl Genel Meclisi üyelerinin teklifiyle gündeme alınan madde görüşüldü. Teklifte imzası bulunan Kürtün İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Güvendi, HES’lerden özellikle Kürtün ilçesinin çok mağdur olduğunu belirterek HES’lerden alınan paylardan HES’in yapıldığı ilçenin biraz daha fazla pay alması gerektiğini gerekçeleriyle birlikte savundu. 

HES’LERDEN ÖZEL İDARE’YE İKİ YILDA 3,7 MİLYON TL PAY GELDİ

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise Ocak 2014’te yürürlüğe giren kanun ve ilgili yönetmeliklere göre HES’lerin bir önceki yıl gayri safi iş hasılatının binde 15’ini İl Özel İdarelerine katkı payı olarak ödediklerini, 2014 yılında 2,2 milyon, 2015 yılında da 1,4 milyon TL’nin tahsil edildiğini ve bu paranın ilçelerde kullanıldığını hatırlattı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da teknik bilgiler aktardığı konu Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

DOKUZ DÖNÜM İÇİN TEKNİK RAPOR HAZIRLANACAK

Gündemde yer alan bir diğer konu ise Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli Yaylası’na ve vadide yer alan 17 köye ulaşımı sağlayan Yukarı Kürtün Grup Yolu’nda sürücülerin korkulu rüyası olan “Dokuz Dönüm” bölgesiyle ilgili teknik çalışma yapılması hakkında teklif maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmede bahsi geçen yolun iyileştirme yapılması mı yoksa yeni bir güzergâh mı yapılmasıyla ilgili Karayolları, DSİ ve Özel İdare uzmanlarından oluşan teknik bir ekibin çalışma yaparak İl Genel Meclisi’ne detaylı bir şekilde bilgi vermesine, her iki durumun avantaj ve dezavantajları ile can güvenliği önceliklerini barındıran bir rapor hazırlanmasına ve konun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesine karar verildi.

Kaynak: Günebakış

 

HES Karadeniz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg