Alman medyası şikeyi sorguluyor

Trabzonsporluların Avrupa’daki sesi ve şike eylemlerinin vazgeçilmeyen ismi İbrahim Ertürk pes etmiyor.

Alman medyası şikeyi sorguluyor
Alman medyası şikeyi sorguluyor Admin
Advert

Avrupa’da Trabzonsporluların sesi olan İbrahim Ertürk,şike mücadelesinde pes etmiyor. Sporda rüşvet ve kokuşmuşluk üzerine belgesel film yapan Alman Yönetmen Benjamin Best ile Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu haziran ayı içindeki eylemlerde İbrahim Ertürk’e eşlik etti. Ertürk,son bir ay içinde Dirty Games filminden dolayışikenin Almanya’da en az 40’ın üzerinde medya kuruluşunda, önemli gazete ve televizyonlarda yine gündeme geldiğini belirterek, lobi çalışmalarını aralıksız sürdürmeye çalıştığınısöyledi.

FİLMİN GÖSTERİLECEĞİ SALONLARIN ÖNÜNDE ŞİKE EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR

10 gün içinde 3 bin 100 km yol kat ettiğinin altını çizen Ertürk, “25 Mayıs’ta Münih, 30 Mayıs’ta Köln, 2 Haziran’da Berlin ve 4 Haziran’da Nürnberg eylemlerini filmin oynanacağısinemalar önünde gerçekleştirdik. Filmden sonra filmin yönetmeni ile birlikte söyleşilere katıldım ve orada da şikeyi gündeme getirmeye çalıştım.” diye konuştu.İbrahim Ertürk, filmin yönetmeni Benjamin Best’in Alman Münih TV’de şike belgeselinin de yer aldığı bölümü içeren 40 dakikalık bir program gerçekleştirdiğine değinerek, konuşma arasında filmden de gösterimler yapıldığını kaydetti. Ertürk, filmde şikeye ilişkin bölümlerin tercümesini yaparak şunları aktardı:

İŞTE O TV PROGRAMINDA KONUŞULANLAR

Moderatör: Filminizde İtalya, Rusya örneğinde olduğu gibi yalnız mafya söz konusu değil, Türkiye örneğinde olduğu gibi şimdi de az önceki filminizde örnek göstereceğimiz gibi politika söz konusu... Filmin konuşmasının tercümesi; 2011 senesinde Türkiye'nin en önemli kulüplerinden biri olan Fenerbahçe şampiyon olmuştu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bu şampiyonluğu şike yaparak almıştı. Bundan dolayı 6 sene 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bir sene hapis yattıktan sonra hapisten çıkarak Yargıtay'a gitmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'ye hiç ceza vermemişti. Bu durumu, o zaman ligde ikinci olan Trabzonspor taraftarları protesto ediyor. Ve Fenerbahçe taraftarlığını saklamayan bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Moderatör: O zaman durum hepten karışıyor. Eğer bir başbakan, cumhurbaşkanı kendi sevdiği takım kazansın diye duruma müdahale ediyorsa.. Benjamin Best (Dirty Gamesfilminin yönetmeni): Türkiye'deki çok özel, karmakarışık bir durum. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şike yapmış. Şimdi ise bu suçların hepsinden beraat etmiş. Aziz Yıldırım'ın beraat etmesini Erdoğan hükûmeti üyelerinin ve oğlunun yargılanmasını önleyen kanun değişiklikleri sağladı. Bu kanun değişikliklerinden Aziz Yıldırım da yararlandı.Türkiye'deki durum karmakarışık. UEFA Fenerbahçe'yi iki sene Avrupa'dan men etmişti. En azından UEFA Türkiye'de olanların sporla ilgisi olmadığını tespit etti. Öte tarafta Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'ye hiç bir ceza vermedi. Yalnız bu durum bile ortaya şu soruyu atıyor: "Neden Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'ye ceza vermedi, neden UEFA ise Fenerbahçe'ye ceza verdi?" Fenerbahçe Türkiye'nin Bayer Münih'i, en fazla taraftarı olan kulüp, 30 milyondan söz ediliyor. Türkiye'de konuştuğum kişiler, hattâ avukatlar bana; bu kadar taraftarı kimse karşısına almak istemez. Zira bu taraftar çoğunluğu bir yerde potansiyel seçmen demek, dediler. Şimdi mahkeme kararına göre Aziz Yıldırım beraat etti. Güya Gülen Hareketi’nin bir kurbanı olmuş. Sonuç olarak Türkiye'deki durum spor,siyaset, kanunlar ve hâkimlerin sınırlarının birbirine girmiş karmaşık bir hal aldı. Bu karmaşıklıkta henüz son söz söylenmiş değil.

Nurgül GÜNAYDIN

Trabzonspor Şike Süreci Aziz Yıldırım
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg