Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 22 Kasım’da Üsküdar’da Yapılacak

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek kültür günlerinde yine çeşitli etkinlikler yapılarak, Tirebolu’nun tanıtımı gerçekleştirilecek.

Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 22 Kasım’da Üsküdar’da Yapılacak
Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 22 Kasım’da Üsküdar’da Yapılacak Admin
Advert

6. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 22 Kasım'da İstanbul Üsküdar'da Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. (TİRDEF) Tirebolu Dernekler Federasyonu'ndan gelen basın açıklaması şöyle:

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) tarafından geleneksel olarak organize edilen Tirebolu Kültür Sanat Günleri’nin 6’ıncısı bu yıl 22 Kasım 2015 Pazar günü Üsküdar-Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

6. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde Tirebolu’nun geleneksel kültürü çeşitli etkinliklerle tanıtılırken, Tirebolu’nun yetiştirdiği değerlerden ikisi bu yıl da anılacak ve isimlerinin gelecek kuşaklara iletilmesi sağlanmış olacak. Bu yıl Erzurum Kongresi’ne Tirebolu Delegesi olarak katılan Yusuf Ziya Efendi (Şişman) ile “İnsanlar Yaşarken de anılmalı” çerçevesinde Türkiye’ye 3 dünya ikinciliği getiren Tirebolulu Milli Güreşçi Salih Bora anılacak.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde organize edilecek Kültür ve Sanat Günleri’nde bu yıl Tirebolu’nun 3 önemli ismi, Prof. Dr. Halit Keskin, Prof. Dr. Bayram Öztürk ve Araştırmacı –Yazar Ayhan Yüksel birer konuşma yapacak.

Tirebolu Günleri’nde her zaman olduğu gibi geleneksel yemek kültürü ikramlarla tanıtılırken, fotoğraf ve resim sergileri ile İstanbul’da Tirebolu ruhu yaşatılacak.

Giresun Yöresi Halk Müziği ve Halk Oyunları gösterileri konukların memleket özlemini gidermesini ve coşkulu dakikalar geçirmesini sağlayacak. Sesiyle ve sazıyla ülkemizin önde gelen Tirebolulu sanatçıları etkinliğe renk katacak.

Bu yıl 22 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Tirebolu Günleri’ne Tirebolu Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ve Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak katılıp, destek verecek.

Etkinliğimize tüm Giresun ve Tirebolulular ile dost ve konuklarını davet ediyoruz.

TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)

Telsiz Mahallesi Balıklı Yolu, Balıklı caddesi N. 1 Zeytinburnu

(212) 6797728  / tirebolutirdef@gmail.com

Tirebolu Kültür Sanat Günleri Haldun Domaç Tirebolu Dernekler Federasyonu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg