Ovit’te ışık eylül sonunda görünecek

Dünyanın en uzun ikinci tüneli olma özelliğini taşıyan, Rize-Erzurum karayolu güzergâhındaki Ovit Dağı'nda yapımı süren tünelde delme işleminin eylül sonuna doğru tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Ovit’te ışık eylül sonunda görünecek
Ovit’te ışık eylül sonunda görünecek Admin
Advert

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize - Erzurum karayolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nde incelemelerde bulunarak, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş'dan bilgi aldı. Ovit Tüneli'nin içine girerek çalışmaları yerinde inceleyen Karal, tünelde çalışmaların hızlı şekilde ilerlediğini belirtti. "Kuzeyi güneye ve hayali gerçeğe bağlayan" Ovit Tüneli'nin zamanında tamamlanabilmesi için çalışmaların vardiya sistemine göre 24 saat aralıksız devam ettiğini dile getiren Karal, her aşamanın titiz şekilde takip ve kontrol edildiğini söyledi.

TİCARET VE TURİZM HAREKETLENECEK

Karal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2012'de başbakanlığı döneminde katılımıyla Rizelinin hayali olan Ovit Tüneli'nin temelini attıklarını anımsatarak, "Eylül ayı sonlarına doğru delme işleminin tamamlanmasını bekliyoruz. Bugün delme çalışmalarında artık sona gelindiğini ve eylül ayında karşı taraftan ışığın görüneceği bilgisi bizlere verildi. Ovit Tüneli bizler ve Rizeli hemşehrilerimiz için bir hayaldi. Allah'a şükürler olsun ki artık sona doğru gelindi ve bu hayali gerçekleştirmek bizlere nasip oldu." diye konuştu.

Ovit Tüneli'yle turizm ve ticaretin canlanacağını ifade eden Karal, "Rize ve Karadeniz Bölgesi'ni Doğu’ya, Güneydoğu’ya ve Kafkaslara bağlayacak Ovit Tüneli'yle bölge ticaret ve turizm açısından hareketlilik kazanacaktır. Ovit Tüneli'nin Rize'ye getireceği ticari ve turizm canlılığı ise lojistik merkez ve Rize Havalimanının yapılmasıyla taçlandırılacaktır." dedi. Karal, Çin'de bulunan 18,2 kilometre uzunluğundaki Zhongnanshar Tüneli'nden sonra 14 kilometre uzunluğuyla Ovit Tüneli'nin çift tüp olarak inşa edildiğini kaydederek şunları söyledi: "Dünyanın en uzun ikinci karayolu tüneli olma özelliğine sahiptir. Ovit Tüneli ve bağlantı yollarının yaklaşık maliyeti 1 milyar lirayı aşmaktadır. Tünelin tamamlanmasıyla mevcut yol 3,8 kilometre daha kısalacaktır. Kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ay trafiğe kapalı olan İkizdere-İspir yolu 12 ay boyunca açık olacaktır."

Ak Parti Ovit Tüneli Hasan Karal Rize
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg