Revi: Sorunlar çözüldü

AK Parti İl Başkanı Revi, Vakfıkebir OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Revi: Sorunlar çözüldü
Revi: Sorunlar çözüldü Admin
Advert

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Revi, “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sorunlar çözüldü. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili “Sanayi bölgesinin olması gereken yerde inekler otluyor.” şeklinde açıklamalarda bulunan Pekşen’e AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi cevap verdi. Başkan Revi, “Organize sanayi bölgeleri kurarken %40 özel idare ortaklığıyla kuruluyordu. Vakfıkebir’de şöyle bir aksaklık oldu. Arsa sahipleriyle anlaşmaya varıldığında çalışmalara başlanacakken arsa sahipleri değer artışıyla ilgili mahkemeye gittiler. Dolayısıyla çok ciddi bir değer artışı ortaya çıktı. Oradaki tespitler özel idare tarafından yapıldığı için muhatap da özel idareydi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının arsa sahipleriyle bir anlaşma yoluna gidilmesi, fiyatların aşağıya çekilmesiyle ilgili bir isteği olmuştu. Bu çalışma yapıldı, birkaç arsada problem vardı ama onlar da çözüldü. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili çalışmalar kendi yolunda ilerliyor, inşallah kısa sürede devreye girer.” diye konuştu.

Revi, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin yanı sıra Şinik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaların ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 5 bin kişinin istihdam edileceği yatırım çalışmasının da devam ettiğini söyledi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTEDEKİ HIZIMIZ MUHALEFETİ ŞAŞIRTTI

Trabzon’a yapılacak olan ikinci devlet üniversitesi hakkında da açıklamalarda bulunan Revi, “Biz Trabzon’a ikinci üniversite yapılacak dediğimizde bazıları inanmadı. YÖK’ten TBMM’ye hızla gelince muhalefet bile şaştı. Şimdi altında başka şeyler aramaya çalışıyorlar. Şehrin daha hızlı gelişebilmesi için doğru olan yeni bir üniversitedir. Önemli olan Trabzon’daki öğrenci sayısını daha yukarılara taşıyabilmektir. Yapılacak olan bu yeni üniversiteyle yeni cazip bölümlerle öğrenci potansiyelini yükseltmeyi amaçlıyoruz.” dedi. “Yapılan projelerin muhalefet tarafından takip edilmesi ve aldığımız eleştiriler hoşumuza gidiyor.” diyen Revi, diğer projelerle ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Günebakış - Şahsenem KELEŞ

Trabzon Ak Parti Haydar Revi Vakfıkebir OSB Vakfıkebir Organize Sanayi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg