Turizme kar engeli

Turizmciler ve vatandaşlar, kardan dolayı kapalı olan Soğanlı-2 olarak bilinen yolun bir an önce açılmasını istiyor.

Turizme kar engeli
Turizme kar engeli Admin
Advert

Turizmciler ve vatandaşlar, Uzungöl-Demirkapı 7 Göller bölgesi ile Bayburt’u birbirine bağlayan ve kardan dolayı kapalı olan Soğanlı-2 olarak bilinen yolun bir an önce açılmasını istiyor.

Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinden yerli ve yabancı turistlerin yaz sezonunda her gün ortalama 8 bin aracı ile geldiği Uzungöl’de her iki turistten birinin mutlaka görmek istediği Haldizen Deresi Vadisi üzerinde, Uzungöl’e yaklaşık 10 ila 20 km uzaklıkta olan dağların yüksekliklerinde yer alan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası gölleri görerek oradan Soğanlı-2 olarak bilinen yoldan Bayburt’a gitmek isteyenler yollarda kar kürtükleri olması nedeniyle geri dönmek zorunda kalıyor. Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistlerin güneye doğru (Haldizen) Demirkapı Vadisi’ne uzayıp giden yaklaşık 10 ila 20 km mesafede dağların yüksekliklerinde yer alan göllere düzenlenen botanik turlarla ziyaret edilen doğa harikası bölgenin 2400 metre ile 3050 metre zirvesinden geçen ve Soğanlı-2 olarak bilinen ve Bayburt bağlantı yolunun açılmasını isteyen Uzungöl’de faaliyet gösteren turizmciler ve yöre halkı, Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinden yerli ve yabancı turistlerin yaz sezonunda her gün ortalama 8 bin aracı ile geldiği Uzungöl’de her iki turistten birinin mutlaka görmek istediği bu bölgenin özellikle bayram sonrasında büyük hareketlenme olacağını ifade ederek, bağlantı yolunun açılması ve Balıklı Göl ile Aygır Gölü arasındaki kötü yolun iyileştirilmesini Çaykara Belediyesinden talep ediyor. Uzungöl-Demirkapı üst kısmında bulunan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası göllere botanik amaçlı turlar ve geziler düzenlendiğini, binlerce aracın bu bölgeye gelmesi nedeniyle Balıklı Göl ile Aygır Gölü arasında bulunan yolda araçlarıyla gelenlerin büyük eziyet çektiklerini söyleyen yöre halkı, “Geçen yıl Demirkapı Mahallesi ile Balıklı Göl arasındaki yol Çaykara Belediyesi tarafından iyileştirildi. Bu nedenle belediyeye teşekkür ediyoruz.” dediler.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Soğanlı-2 olarak bilinen ve Uzungöl ile Bayburt’u birbirine bağlayan grup yolda kar kürtüklerinin büyük olması nedeniyle yolun açılmasında gecikme olduğunu söyleyerek, “Belediyemizin iş makineleri şu anda bölgede yolun açılması için çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 3 gün sonra yolun açılmasını beklemekteyiz.” dedi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Çaykara Turizm Uzungöl Demirkapı Haldizen Bayburt Yedigöller
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg