PKK'nın döşediği mayına basan hayvanlar telef oldu

Giresun-Gümüşhane sınırındaki Yaşmaklı Barajı Bölgesi’nde PKK terör örgütü üyelerinin döşediği el yapımı patlayıcıya basan koyunlar telef oldu.

PKK'nın döşediği mayına basan hayvanlar telef oldu
PKK'nın döşediği mayına basan hayvanlar telef oldu Admin
Advert

Karadeniz Açılım Grubu üyesi teröristlerin bölgede yaptıkları eylemlerin ardından kaçış güzergahlarına güvelik güçleri için döşediği el yapımı patlayıcılardan biri dün koyunları telef etti. Hayvanlarını otlattırmak için bölgeye çıkan bir çobanın koyunlarından biri el yapımı patlayıcıya bastı. Olay yerinde bulunan 6 koyun telef oldu. Çok sayıda koyunun da yaralandığı öğrenildi.

BÖLGEDE YAŞAYANLER ENDİŞELİ

Gümüşhane Kürtün İlçesi Üçtaş Köyü Muhtarı Soner Meral, olayın dün sabah saatlerinde yaşandığını söyledi. Koyunların telef olduğuna sevinir olduklarını belirten Muhtar Meral, “Bölgedeki yaylalarda binlerce kişi var. Ramazan sonrası yayla şenlikleri başlayacak. Bombanın patladığı yerin bir kilometre uzağında Harmancık yayla şenliği yapılacak. Binlerce kişi bu şenliğe gelecek. Ancak vatandaşımızda tedirginlik var. Yaylalarda askerin varlığı görmek istiyoruz. Bu dağların sahipsiz olmadığını, askerimizin her an her yerde olduğunu hissetmek istiyoruz” diye konuştu.

Günebakış - Enis YILDIRIM

Gümüşhan Yayla PKK Mayın Kürtün
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg