Turizm açığını Karadeniz kapatacak

TTSO’da konuşan Bakan Soylu: Uçaklarda yer kalmadı, otellerimiz dolu, dedi

Turizm açığını Karadeniz kapatacak
Turizm açığını Karadeniz kapatacak Admin
Advert

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TTSO’nun Meclis Toplantısında çarpıcı bir konuşma yaptı. Bakan Soylu, Trabzon’da dahil bölgeye büyük bir Arap turist akını olduğunu ifade ederken Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’ndeki turizm açığını Karadeniz Bölgesi’nin kapatacağını kaydetti. Soylu, “Türkiye turizmi rahat olsun. Karadeniz inşallah bu 2016 yılında körfezden gelecek turistlerle birlikte açığı kapatacaktır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Ticaret Sanayi Odası (TTSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. Meclis Başkanı Şadan Eren Başkanlığında toplanan, TTSO Meclis Toplantısına Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve meclis üyeleri katıldı.

Meclisin açılışını yapan Eren, Trabzon’da turizm konusundaki çalışmaların ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Turizm konusunda yürütülen çalışmalar ilk sırayı almaktadır. Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında ki artış bölgemiz ve ülkemiz için büyük fırsat olarak değerlendirmelidir. Bu potansiyelin daha cazip hale gelmesi için ir takım önlemlerin alınması gerekiyor. Cevap alma konumuz Trabzon’a nasıl turist geleceği değil, turistleri nasıl memnun edeceğimizdir. Fiyat istikrarının sağlanması, denetimsiz kiraya verme uygulamalarının engellenmesi, yöre insanının turizm bilincinin arttırılması, kalifiye eleman temin edilmesi, bilgi amaçlı çalışmaların tamamlanması konularının gözden geçirilerek devlet desteklerinin sağlanmasında desteğinizi istiyoruz” diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU’NU BAŞA ÇEKİN

Eren, son olarak ise Bakan Soylu’dan Güney Çevre Yolunun önceliklerin başına alınmasını talep etti. Eren, “Sizin bakanlığımızı Trabzon için büyük şans olarak görüyoruz. Trabzon’un acilen Güney Çevre Yolunun önceliklerinin başına alınmasını talep ediyorum” dedi.

İSTİHDAM KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Siz buradayken konuşulması gereken konu istihdam konusu. Ben bugün ki konuşmamda istihdama değinmek istiyorum. Her zaman her yerde karşımıza çıkan iş talepleri. Özellikle son 1 yılda ki şehrimizde aktif çalışanlara sigortalıların kayıtlarına baktığımızda önemli bir rakamlara ulaşıyor. İstihdamın sağlanması açısından bizim arzu ettiğimiz sürdürülebilir bir çalışmanın olmasıdır.” dedi.

YATIRIM ADASI İÇİN ARSA TALEPLERİ GELİYOR

Hacısalihoğlu, Yatırım Adası’yla ilgili çalışmaların takibi noktasında da Bakan Soylu’ya teşekkür ederek, “Elimizde ki OSB’lerin arazilerinin tamamının tahsisini yaptık. Yetmedi. Sırada bekleyen yatırımcılarımız var. Şinik Organize Sanayi Bölgesinin ilave arsalar konusunda gösterdiği hassasiyete sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Sadece hizmet sektöründe değil, sanayi sektöründe de yatırımlarımızı yapmak suretiyle istikrarlı bir şekilde istihdamı kalıcı olarak sağlamış oluruz. Yatırım adasıyla ilgili arsa talepleri de şimdiden geliyor” dedi.

TRABZON FIRSATLAR ŞEHRİDİR

Trabzon’un bir fırsatlar şehri olduğunu da kaydeden Soylu, “ Trabzon fırsatlar şehridir. Ağzıma Trabzon kelimesi geldiğinde, heyecanlandığımı burada sizlerle paylaşmak isterim. Önümüzde büyük fırsat var. Biz iyi yönetsek de, iyi yönetmesek de fırsat var. Ama bizim yapmamız gereken bunu ortak akılla birlikte iyi yönetmektir. Her birimiz her şeyi yapabilecek kabiliyette değiliz. Ama el ele verirsek, birlikte olursak, 10 bin yabancı öğrenci Trabzon’da olacaktır. Bizim hedefimiz budur. Bu imkanımız var mı var? Biz bölge coğrafyasının en önemli vilayetlerinden bir tanesiyiz. Dünyanın her ülkesinden çocukların ve insanların olduğunu gördük. Vize muafiyeti de dahil bir çok konuda samimiyetle adım atan Türkiye’ye bahane ürettiler. Türkiye artık her şeyin Avrupa tarafından dikta edildiği kabul ettirildiği ülke değildir. Kurallarımız var. Prensiplerimiz var. Ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Batı ile Doğu arasında en güvenli ülkeyiz. Türkiye eski Türkiye değildir” dedi.

KARADENİZ BU YIL TÜRKİYE’NİN AÇIĞINI KAPATACAK

Arap turizmi vurgusu da yapan Bakan Soylu, “Türkiye turizmi rahat olsun. Karadeniz inşallah bu 2016 yılında körfezden gelecek Arap turistlerle birlikte açığı kapatacaktır. Uçaklarımızda yer kalmadı. Otellerimizde yer yok. Büyük moralle bu seneye hazırlanmak için gayret gösterdik ve o istikamette gidiyoruz. Allah nazardan korusun. Herkes büyük bir iş birliği içinde hazırlandık. Bundan 10 yıl sonra yayla evlerindeki kalma kapış kapış gidecek. Sadece Arap turistlere değil. Avrupa’dan gelecek olanlara yönelik de bu hazırlıkları yapalım. Yaylalara sahip çıkalım iddiasını ortaya koyuyorsak, bunun sebebi var. Yarına tarumar etmeyelim daha büyük kazançlar, fırsatlar ve imkanlar ortaya koyalım. Bunu hep beraber ortaya koyacağız. Çok yakın zamanda Trabzon havaalanından helikopterlerle yaylalara minibüsler gibi seferler düzenlenecek. Dünyanın hiçbir yerinde Uzungöl, Karagöl, Ayder, Giresun’un yaylaları yoktur. Gümüşhane’de ki mağaralar yoktur. Burası bir cazibe destinasyonudur” dedi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Ak Parti Süleyman Soylu Turizm Şadan eren TTSO
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg