Şenlikler iptal edildi

Kurukız, “Ülkemiz ateş çemberindeyken bizler eğlenemeyiz. Bu nedenle tüm belediye meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla birlikte oy birliğiyle şenlikleri iptal etme kararı aldık.” dedi

Şenlikler iptal edildi
Şenlikler iptal edildi Admin
Advert

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, bu yıl yayla şenliklerini şehitler ve teröre karşı mücadele eden askerlere destek için iptal ettiklerini söyledi. Başkan Kurukız, “Ülkemiz ateş çemberindeyken bizler eğlenemeyiz. Bu nedenle tüm belediye meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla birlikte oy birliğiyle şenlikleri iptal etme kararı aldık. Ülkemizin her tarafına şehit geldiği dönemde ‘Ben eğleneceğim.’ nasıl bir bakış açısıdır?” dedi.

BİR HAFTADA İKİ ŞEHİT GELDİ

Şalpazarı ilçesinde bir haftada iki şehit geldiğini anımsatan Kurukız, terörle mücadele eden kahramanlara destek olmak için böyle bir sonuca vardıklarını söyledi. Kurukız, “Bu karar Refik Kurukız’ın kararı değildir. Ortak ve oy birliğiyle bu kararı verdik. Devletimizin yürüttüğü onurlu mücadelenin yanında bizim böyle eğlenmemiz doğru olmazdı. Şehitlerimizin kemiğini sızlatırdık.” diye konuştu.

TERÖR ŞÜPHESİ DE VAR

Giresun’un Doğankent ilçesi ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesindeki terör olaylarını anımsatan Kurukız, “Bölgede birtakım duyumlar var. Bu açıdan da yapılmaması gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu karar alınırken bu duyumları da değerlendirdik. Sis Dağı’nda terör mensuplarının görüldüğü iddiaları var. Olabilecek bir olumsuzluğun sorumluğunu kim alabilir?” ifadelerini kullandı.

İPTALİN O İDDİAYLA İLGİSİ YOK

Şenliklerle ilgili ortaya atılan “Kadın-erkek horon oynandığı için iptal ediliyor.” iddiasını sert bir biçimde reddeden Kurukız, “İptalin bu iddiayla uzaktan yakından ilgisi yok. İptalin tek sebebi şehitlerimiz ve ülkemizin yürüttüğü şanlı mücadeledir.” ifadelerini kullandı. Kadın-erkek birlikte horon oynama konusuyla ilgili konuyu da değerlendiren Kurukız şunları aktardı: “Biz Orta Asya’dan günümüze kardeşlerimiz, annemiz, bacımız kol kola mücadele ettik. Horonlar oynadık. O bizim kültürümüz. Kolumuzda oyun oynayan bizim bacımız, kardeşimiz, ailemiz. Biz kimsenin namusunda gözümüz yok. Biz Çepni’yiz. Bu bölgede yüzlerce yıldır bu kültür var. Şalpazarı’nda öyle bir düşünceyle hareket eden kimse yok.”

Günebakış - Berkant PARLAK

Şalpazarı Refik Kurukız Yayla Şenlikleri İptal
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg