TLYD'den muhteşem iftar

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin iftarında yine ünlü isimler bir araya geldi. İftar sonrası Süleyman Soylu, Akif Hamzaçebi ve Muharrem Usta birer konuşma yaptı.

TLYD'den muhteşem iftar
TLYD'den muhteşem iftar Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği’nin (TLYD) geleneksel iftarı Fındıkzade’de bulunan Trabzon Öğrenci Yurdu’nun bahçesinde verildi. Her yıl olduğu gibi iftara Trabzon camiasının önemli isimleri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, eski bakan Ali Doğan, CHP eski milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yardımcıları Prof. Dr. İsmail Yüksek, Gençağa Meriç ve Emre Aksoy, Kızılay Eski Başkanı Tekin Küçükali, Eyüp Belediyesi Meclis Üyesi ve Trabzonspor eski yöneticisi Tayfun Kahyaoğlu, çok sayıda akademisyen, iş adamı, siyasetçi, bürokrat, dernek yöneticisi iftarda hazır bulunanlar arasındaydı.

İftardan hemen sonra konuşmalara geçildi ve dernek başkanı Soysal Algan ilk sözü aldı. Algan davete katılanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Kendine özgü coşkulu ve esprili üslubuyla konuşmasına devam eden Soysal Algan, her yıl olduğu gibi davetlilerden TLYD üyeliği formlarını doldurup teslim etmelerini rica etti. Geçen yıl doldurulan formlardaki şikâyet ve temenniler bölümünde yer alan bazı mesajları da değerlendirerek haziruna okudu ve gereklerinin yerine getirildiğini ifade etti. Yapıcı eleştirilerden çok memnun olduklarını söyleyerek bu eleştirilerden dolayı da ayrıca teşekkür etti. Başkan Algan daha sonra sözlerini şöyle noktaladı. “Yurdumuz sadece Trabzonlulara değil, ülkemizin her köşesinden insanlara kucak açmıştır. 80 yıldır kesintisiz devam eden bu hizmetimiz bundan sonra da aynen devam edecektir. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, gelecek yıl geleneksel iftarımızda sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’de buluşmayı temenni ediyorum.

Soysal Algan kendi konuşmasından sonra Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’yı mikrofona arz etti. Usta özetle şunları söyledi. “Bütün Trabzonsporlular gibi buradaki seçkin topluluğun da Trabzonspor konusunda önemli beklentileri var. İnşallah gelecek yıllarda burada buluştuğumuzda özlediğimiz Trabzonspor’u inşa ettiğimizi söyleyebiliriz. Bu büyük camianın gücünü toparlayabilirsek bunu başarabiliriz.

Eskiden yaptık, yine yapacağız

Biz eskiden çok büyük işler yapmış bir camiayız. Bundan sonra da yapabilecek kudrete sahip olabileceğiz. Sorumluluğumuzun idraki içindeyiz. Sırtımızı size dayayacağız, size güveneceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Trabzonspor maalesef dip yapmış olduğu bir dönemde yeni stadıyla yeni bir yolculuğa çıkıyor. Tekrar zirveyi yakalayacağız. Bunun için büyük emek sarf eden değerli büyüklerimiz, kardeşlerimiz var. Zor olacak ama kesinlikle başaracağız.”

Muharrem Usta’nın ardından CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi mikrofona davet edildi. Sözlerine TLYD Başkanı Soysal Algan ve yönetim kuruluna her yıl bu organizasyonu düzenlediği için teşekkür ederek başlayan Hamzaçebi, daha sonra şöyle devam etti. “Türkiye’de Trabzon’dan başka hiçbir şehir yoktur ki, spor kulübünün ismi o şehrin önünde olsun. Şüphesiz hükümet yeni stada destek vermektedir. İnşallah yeni statla birlikte Trabzonspor önümüzdeki dönemlerde özlediği başarılara kavuşacaktır.

Dernekler nitelik değiştirdi

Biz aile olarak İstanbul’a 1960’lı yıllarda geldik. O zamanlar hemşehri dernekleri, büyük şehirde hemşehrileri bir araya toplamak, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak için kurdukları oluşumlardı. Ancak sonraki yıllarda göçlerle birlikte dernekler de nitelik değiştirmeye başladı. Şimdi bu dernekler, dayanışma ve yardımlaşmanın ötesinde, insanların doğup büyüdükleri topraklara hizmet etmenin bir aracına dönüşmüşlerdir. TLYD ise sadece bir hemşehri derneği değil, bunun çok daha ötesinde, çok daha büyük bir vizyonla Trabzon, İstanbul ve Türkiye’ye hizmet etmenin gayreti içindedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, sizlere de iyi bir Ramazan Bayramı diliyorum”

Son olarak kürsüye gelen Süleyman Soylu da şu özetle şu konuşmayı yaptı. “Sorumluluğumuz büyüktür. Sivil toplum kuruluşlarının da önemi büyüktür. Fikirleri ve tecrübeleri vardır. Bizim insanımız içinde bulunduğumuz 21. Yüzyılda biraz daha farklı bir noktada durmaktadır. Etrafımızdaki coğrafyayı görüyoruz. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Ucuzlatmaya çalışıyorlar. Bu ülkede farklı düşüncelere sahip insanlar olsa da bu saldırıları bertaraf edecek sağduyuya sahiptirler. Dün Trabzon’daydım. Oteller üç ay boyunca tamamen doludur. Geçen yıl Körfez’den 500 bin turist gelmişti, bu yıl 700 bin bekliyoruz.

Özal'ın iradesiyle

Marmaray’ın anlamı sadece bir yakadan öteki yakaya insan taşımak değildir. Bizim ecdadımız Don ile Volga nehirlerini birleştirmeye çalıştı, Ruslar müsaade etmedi. Süveyş Kanalı’nı yapmaya çalıştı, Büyük Britanya müsaade etmedi. Bunları biz asırlar önce düşünmüştük. Bugün üç milyonun üstünde insana ev sahipliği yapan bir Türkiye var. 1989 yılında DYP Gençlik Kolları’ndaydım ve Demirel ile kapalı bir toplantı yapmıştık. O günlerde Bulgar zulmünden kaçıp gelenler vardı ve Demirel ‘Türkiye buna üç ay dayanamaz’ demişti.  Oysa 10 binlerce insan geldi. O gün rahmetli Özal büyük bir irade ortaya koydu, 'biz tarihimize, gelenek-göreneğimize, insanımıza sırtımızı dönmeyeceğiz’ dedi ve dönmedik. Bugün ayakta duruyorsak, daha büyük hedeflere yürüyorsak bu özelliklerimizden dolayıdır. Hiç kimse endişe etmesin, bu ülkeden bir çakıl taşını dahi almalarına müsaade etmeyeceğiz.”

Karadeniz Manşet

Akif Hamzaçebi Muharrem Usta Süleyman Soylu Volkan Canalioğlu TLYD Soysal Algan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg