Saadet'ten kayıp kaçak iddiası

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Cevat Kurt, Kayıp kaçak bedeli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Saadet'ten kayıp kaçak iddiası
Saadet'ten kayıp kaçak iddiası Admin
Advert

Kurt, “Bu kanunla devlet vatandaşı koruması gerekirken, özel şirketleri korumaya geçmiştir. Bu kayıp kaçak bedelini azaltamayacak tam tersi kayıp kaçak kullanımını arttıracak.” ifadelerinde bulundu. Daha önceden de kayıp kaçak kullanım bedeli alındığını söyleyen Kurt, “Kayıp kaçak bedeli alınıyordu fakat bunu resmi bir şekilde almıyordu. Resmi olmadığı için vatandaş mahkemeye başvurduğunda mahkeme yolu ile aradaki kaçak miktarını alabiliyordu. Burada gördüğümüz vatandaş hükümeti korumak yerine özel şirketleri korumuştur.” dedi.

Vatandaşa mahkeme yolunun da kapatıldığını söyleyen Kurt, “Önceden vatandaş mahkemeye başvurup kullanmadığı elektriğin parasını alırken şimdi vatandaşın parasını geri alması da engellendi. Hem de meclis çatısı altında oldu. Vatandaş koruma altına alınması gerekirken, özel şirketler koruma altına alındı. Yani burada bir rant sağlama vardır. Devletin sadece bu konularda rant sağlama politikasını gütmüyor, bütün politikalarında rant sağlama olayı vardır. Yani sermayeye göre bir politika oluşturdukları için vatandaşın hakkı gözetilememiştir.” şeklinde konuştu.

Kurt, “Bir yerde elektrik kaçağı varsa devlet bunu korumak yerine engellemek için çalışmalı. Vatandaş neden bir başkasının kaçak kullanımını ödesin. Devletin vatandaşın yanında yer alması gerekirken özel şirketlerin yanında yer almıştır. Kaçak kullananlara siz bunu kullanın biz zaten sizin yerinize ödeyecek birilerini buluruz. Bu yöntemle kaçak kullanımın önüne geçilmez tam tersi bu daha da çok kaçak kullanıma teşvik edecektir. Bunun kabul edilir bir tarafı yok.” ifadelerinde bulundu.

Günebakış - Müyesser ANİK  

Trabzon Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt Kaçak Elektrik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg