Yomraspor'daki süper yetenek: Batuhan Yılmaz

Yomraspor’un 15 yaş kategorisinde futbol hayatını sürdüren genç ve gelecek vaad eden futbolcusu Batuhan Yılmaz; futbola nasıl başladığını, futbolun hayatına katkılarını ve hayallerini Karadeniz'e anlattı.

Yomraspor'daki süper yetenek: Batuhan Yılmaz
Yomraspor'daki süper yetenek: Batuhan Yılmaz Admin
Advert

Futbol hayatına resmi olarak Yomraspor’da adım attığını ifade eden Batuhan, “15 yaşındayım. Futbola iki yıl önce Yormaspor’da başladım, lisansım ilk olarak burada çıktı. Öncesinde sokak aralarında oynuyordum. Halı sahalarda bazı abiler vardı, onlar eğitim veriyorlardı, onlarla birlikte oynuyorduk. Futbolu çok sevdiğim için kendim tercih ettim, annemin de yardımlarıyla Yomraspor’da başladım. İlk yıl forma şansı bulamadım, daha çok yedek kulübesinde oturdum. Hoca değişimiyle birlikte Bilal hoca geldi, benimle ilgilendi sağ olsun. Ondan sonraki yıl bayağı forma şansı buldum. Kendi grubumda 20 maça çıktım, 15 gol attım. Benim gibi Yomraspor altyapısında yetenekli çok arkadaşım var. Bizlere güvenip şans verilmesini bekliyoruz” dedi. Kendisini Bilal Altuntaş’ın keşfettiğini söyleyen genç futbolcu, “Bilal hoca beni keşfetti, biraz uğraştı benimle. Cengiz hoca var, o da ilk geldiğimde benimle ilgilendi, kendisi ayrıca okuldaki beden eğitimi hocamdı. O da çok yardımcı oldu, bu sene futsal takımıyla birlikte Türkiye şampiyonu olduk Cengiz hocayla birlikte. Futsal maçlarında 11 maçta 25 gol attım” şeklinde konuştu.

İngiltere’de oynamak isterim

Hayallerinden bahseden Batuhan, “Hayallerim var ancak öncelikli hedefim Yomraspor’un profesyonel takımında top oynamak. Profesyonel ligde oynamayı çok istiyorum hatta daha da ileriye gidersek Milli takımda forma giymek isterim. Profesyonel olmak için 4 yılım var ama ‘Cafer Tosun 16 yaşında Trabzonspor’da top oynadı, ben neden olmayayım?’ diye insan düşünüyor. Mesut Özil’i örnek alıyorum, İngiltere’de top oynamayı çok istiyorum, orası çok kaliteli bir lig. Hayalim Milli takımda ve Avrupa’da top oynamak.

Aldığım nefes kadar önemli

Futbolun hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getiren Batuhan Yılmaz, “Başarılı bir futbolcu olmak için planlı çalışmak, beslenmeye dikkat etmek, uyku düzenine dikkat etmek ve bunun yanında inanmak gerekiyor. Futbol benim için aldığım nefes kadar önemli, o kadar çok seviyorum. Futbol yeme, içme, uyku konusunda hayatıma düzen getirdi. Bunun yanında okul hayatımda bana katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Futbolda başarılı grafik çizdiğim zaman psikolojik olarak iyi hissediyorum ve derslerde daha başarılı oluyorum” dedi.

Trabzon Altyapı Genç Yetenek Batuhan Yılmaz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg