Rize’yi gelecek yüzyıllara hazırlıyoruz

AK Parti Rize Milletvekili Karal, Rize’de yerel basınla iftar sonrası buluştu.

Rize’yi gelecek yüzyıllara hazırlıyoruz
Rize’yi gelecek yüzyıllara hazırlıyoruz Admin
Advert

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek genel ve yerel konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Karal, Rize Öğretmenevinde iftardan sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sohbet havasında geçen toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayarak Rize’deki yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

GÜNÜ KURTARMA PROJELERİ ÜRETMİYORUZ, GELECEĞİ DÜŞÜNÜYORUZ

Milletvekili Karal, Rize için ortaya koydukları projelerin günü kurtarma projeleri olmadığını belirterek “Rize için ortaya koyduğumuz projeler günü kurtarma projeleri değildir. Rize’yi gelecek yüz yıllara taşımak için hangi adımların atılması gerektiği konusunda çok ciddi kafa yoruyoruz. İktidara geldiğimiz ilk günden beri bölgenin sorunlarını masaya yatırdık. Popülizme kaçmadan yere basan bir siyasi anlayışla beraber Rize’nin sorunlarını bir bir çözmeye çalışıyoruz. Gelinen nokta itibarıyla sorunların çok ciddi bir kısmını çözdüğümüze inanıyoruz. Eksiklerimiz var. Eksiklerimizi de bir bir yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ İSTİKRARI BOZMAK İSTEYENLER TERÖRÜ KULLANIYOR

Türkiye’nin gelişmesinin önündeki en büyük engel olarak terörü gösteren Karal, “Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemeyen dış güçler özellikle son yıllarda Türkiye’de istikrarı bozabilmek için terör belasını kaşımaya gayret gösteriyorlar. Terör eylemlerinin son yıllarda artmış olması tamamen dış kaynaklıdır. Batı dünyası Türkiye’de tek başına bir hükûmeti istememektedir. İstikrarlı bir hükûmet istememektedir.” diye konuştu.

BÖLGENİN GELECEĞİ TURİZMDİR

Rize için turizmin çok önemli olduğunu ifade eden Karal, “Rize’mizi öncelikli olarak ulaşılabilen bir il konumuna getirmemiz lazımdı. Bunun için de ilk olarak Karadeniz Sahil Yolu’nu bitirdik. Bu yolun bitmesiyle birlikte Rize’yi ziyaret eden kişi sayısı arttı. Karadeniz yeni bir keşfe uğradı. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Bu bölgenin geleceğe yürümesinin en büyük itekleyici gücü turizm yatırımlarıdır. Bunun içinde turizm yatırımlarının önündeki engelleri bir bir kaldırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

RİZE’DE TURİZM YATIRIMLARI ARTIYOR

Karal, “Rize’ye gelen turistlerin konaklayacakları mekânlar yoktu. Bununla ilgili çok ciddi desteklemeler ve teşviklerde bulunarak yatırımların Rize’ye gelmesini sağladık. Öğretmenler evinin yanında 5 yıldızlı bir otel yükseliyor. Bunun yanında turizme yönelik otel yatırımları hızla devam ediyor. İyidere’de bir otel yapıldı. Şimdi de Dedeman Oteli önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyor. Güzel bir komplekse dönüştürülecek. Bu modern tesisler Rize’ye gelecek turistlerin konaklamasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLAR OLUYOR

Yatırımları engellemeye çalışan bir sürü teşebbüsün de önlerine çıktığını belirten Karal, “En son havalimanını da içinde kapsayan bütün bu bölgenin imar planlarının durdurulması için bir sivil toplum örgütü Danıştay’a dava açtı ve yürütmeyi durdurdu. Bu da bize 3-4 ay kaybettirdi.” dedi.

HAVALİMANI İÇİN ÇED SÜRESİ BAŞLADI

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, sözlerine şöyle devam etti: “Havalimanı için ÇED süresi başladı. 10 günlük bir süresi var. 10 günlük sürenin bitmesinden sonra ihale çalışmaları hemen başlayacak. Her türlü engellemeye rağmen bütün bürokrasiyi bitirdik. Haziran ayında ihaleye çıkacağını söylemiştik ama 3 aydan beri bu engelleri aşmaya çalışıyoruz. Ancak şimdi aşabildik. Son nihai olarak ÇED’inin açıklanması kaldı. O da başladı. 10 gün içinde itiraz olmazsa ihaleye çıkacağız.” Milletvekili Karal, AK Parti iktidarı döneminde KÖYDES projeleri kapsamında köylere 400 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek “Köylerimizi ulaşılabilir hâle getirdik. Köylerde elektrik, yol ve su sıkıntıları vardı. Köylerin altyapılarının tamamlanması konusunda iktidarımız döneminde çok ciddi çalışmalar yaptık. Yaklaşık 400 milyon lira köylerin altyapı çalışmalarına para harcadık. Bunun adına da KÖYDES Projesi dedik.” diye konuştu.

BU YIL SONUNDA YÜZDE 90’I BİTECEK

Karal, Güney Çevre Yolu’nun bir kısmını trafiğe açtıklarını belirterek “Hedefimiz bu sene sonunda yüzde 90’ını bitirmektir. Önümüzdeki sene de Pehlivantaşı ve Askoroz arasını trafiğe açmak istiyoruz.” dedi.

Ak Parti Hasan Karal Rize Basın İftar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg