Rize'de teknik patron Karaman Scarione’yi çok istiyor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yaptığı ve yapacağı transferler konusunda net sözler sarf etti.

Rize'de teknik patron Karaman Scarione’yi çok istiyor
Rize'de teknik patron Karaman Scarione’yi çok istiyor Admin
Advert

Yeni sezonda başarılı olacak bir kadro kurmanın çabası içinde olduklarının altını çizip bundan sonraki transfer notasını açıklayan Hikmet Karaman şunları söyledi:

"Yerli oyuncu olarak Recep Niyaz, Özgür Çek ve Oğuzhan Aynaoğlu gibi genç ve yetenekli isimleri kadromuza dahil ettik. Görüştüğümüz başka yerli isimlerde var. En kısa sürede bu oyuncularla da anlaşıp kadromuza dahil etmek istiyoruz. Ayrıca 6 Temmuz 'da Rize' de başlayacağımız hazırlıklar dada başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden Gurbetçi oyuncuları kadromuza alıp deneyeceğiz"

Yabancı transferinde piyasanın hareketleneceğini ifade eden Hikmet Karaman, "Süper lig takımları içinde bu güne kadar en fazla transfer yapan takımlardan biriyiz. Yaptığımız yabancı oyuncu transferlerinden çok mutlu ve umutluyum. İran'in gol kralı Mehdi Tarami ile birlikte Marwane Saadane, Ramin Rezaeina, İrak'tan Ali Husni Faisal'i transfer ettik. Slovak Matic Fınk ile de anlaştık. Transferde temkinli davrandık ve davranmaya devam edeceğiz. Bundan sonrada nokta atışı takviyeler yapmak istiyoruz. Transfer etmek için büyük uğraş verdiğimiz Oscar Scarione benim Joker transferim olacak. Görüşmeler olumlu geçiyor. Önümüzdeki hafta kararını verecek" dedi.

Transfer piyasasının biraz daha durulmasını beklediklerini ifade eden Hikmet Karaman, "Elbette görüşmelerimiz devam ediyor. Kamp başladıktan sonra aramıza katılacak isimlerde olacak. Bundan sonra kadromuza nokta atışı takviyeler yapmak istiyoruz." dedi. Karaman şöyle devam etti. "Dinamik, kendine güveni olan ve sağlam şekilde ayakları yere basan bir iskelet kadro oluşturmak istiyoruz. Bunu başarmış, çıtası yüksek olan bir Rizespor olacak. Yeni sezon hazırlıklarına 6 Temmuz' da Rize'de başlayacağız. Ardından 19 günlük kamp için Avusturya'ya gideceğiz. Avusturya kampına kadar tüm transferleri bitirmek istiyorum. Bunun için de çalışıyorum" diye konuştu.

Rize Mehdi'den çok şey bekliyor

Çaykur Rizespor, 2 yıllık sözleşme imzalattığı Mehdi Terami' den çok şey bekliyor. Geçen sezon devre arasında sakatlanan ve tedavisi Almanya' da devam eden Kweuke'nin gelecek sezon başladıktan yaklaşık 1 ay sonra takıma katılacak olması nedeniyle transfer edilen İranlı golcü iddialı konuştu. Kendisine güvenenlere layık olacağını söyleyen Mehdi Terami, "Rizespor ile büyük bir çıkış yapacağıma inanıyorum. 23 yaşındayım ve ilk kez ülkemin dışında Rizespor'da oynayacağım. Bunun için de büyük bir heyecan yaşıyorum. Başarılı olup büyük bir çıkış yaşayacağım. Bana Kweuke'nin Rize' de çok sevildiğini söylediler. Rizespor taraftarı beni de çok sevecek. Atacağım gollerle onları coşturacağım. Geçen sezon İran'ın gol kralı oldum. 25 maçta 16 gol atıp 5 asist yaptım" diye konuştu.

Günebakış - Alihan Telatar

ÇAYKUR Rizespor Hikmet Karaman Oscar Scarione
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg