Pazarı geri alacağız

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan olumlu gelişmeler, en önemli pazarı Rusya Federasyonu olan Doğu Karadenizli ihracatçıları memnun etti.

Pazarı geri alacağız
Pazarı geri alacağız Admin
Advert

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye arasında yaşanan olumlu gelişmelerin Türk ihracatçıları sevindirdiğini belirtti. Ülkeler arasındaki dostlukların kalıcı olduğunu ifade eden Gürdoğan, "Rusya krizinden önce Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve Başbakanımızın girişimlerini biliyorduk. Narenciye Tanıtım Grubu olarak orada yaptığımız tanıtımlar da vardı. Bu kriz öncesinde oraya gitmek için müracaat etmiştik. Şu anda vizemiz Moskova'ya bildirilmiş durumda ve haber bekliyoruz. Biz bu işin çözüleceğini ve çözülmesinin heriki ülkenin menfaatinde olduğunu biliyorduk." diye konuştu.

Gürdoğan, yaşanan krizin kendilerine, bu pazarda daha çok nelerin kaybedildiğini ve bundan sonra nasıl hareket edilmesi gerektiğini gösterdiğini dile getirdi. Önümüzdeki aylarda Rusya'da düzenlenecek bir fuara katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini anlatan Gürdoğan, yapacakları tanıtım atağıyla Rusya'da kaybettikleri pazarı geri alacaklarını söyledi. Gürdoğan, "İzin çıktığı zaman ilk etapta Moskova'ya gideceğiz. Ekonomi konseyi ve medya kuruluşlarıyla toplantı yapacağız. Devamında tanıtım atağına başlayacağız. Bunun yanında biraz da organize olmamız gerekiyor." dedi.

Gürdoğan, iki ülke arasında yaşanan olumlu süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Türkiye üzerinde oynanan oyunları gördüklerini ifade eden Gürdoğan, "Herkesin gözü Türkiye'nin üzerinde. Güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız. Bugün bizi yönetenlerle birlikte var olan yol haritamıza göre gitmemiz gerekir." diye konuştu.

Trabzon Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği DKİB Ahmet Hamdi Gürdoğan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg