Nuhoğlu: 60 bin aracımızın 40 bini âtıl vaziyette

UND Başkanı hemşehrimiz Nuhoğlu hem sitemkâr hem umutlu konuştu.

Nuhoğlu: 60 bin aracımızın 40 bini âtıl vaziyette
Nuhoğlu: 60 bin aracımızın 40 bini âtıl vaziyette Admin
Advert

Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin (UND) iftar yemeğinde konuşan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Son 40 yıldır sektörün içindeyim. 40 yıldır görmediğimiz, ölçemediğimiz, somut adımlar atamadığımız bir dönemdeyiz. 60 bin aracımızın 40 bini âtıl vaziyette, maliyet altına çalışmaktadır.” dedi.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Son iki yıldır art arda süren seçimler, yaşadığımız bölgesel problemler, özellikle doğu, kuzey ve güneyimizdeki olumsuz durumlar yaşandı. UND olarak 30 yıldır aramızda olanlar hatırlarlar ki sektör her dönemde her zorlukta yan yana gelmeyi bilmiştir. Her dönemde, ‘Nasıl daha iyi yapabilirim’in hesabını yapmıştır. Ama bu dönemde açık söyleyeyim son 40 yıldır sektörün içindeyim. 40 yıldır görmediğimiz, ölçemediğimiz, somut adımlar atamadığımız bir dönemdeyiz. 60 bin aracımızın 40 bini âtıl vaziyette, maliyet altına çalışmaktadır. Bütün Doğu, Kuzey, Rusya, Irak, Suriye dâhil Azerbaycan’dan Kazakistan’a kadar tüm bölgelerimizde o bölgelere taşıyan arkadaşlarımız gerçekten zor durumda.” dedi.

YENİDEN YAPILANMA UMUT VERİYOR

“Hükûmetimizin reform paketleri ve hepsinden öte ortaya konan yeniden yapılanma, taşımacılıktan lojistiğe dönüş eylem planları bize umut veriyor.” diyen Nuhoğlu, “Kasımda yeni hükûmetin oluşması, 64. Hükûmet’in açıkladığı projeleri 65. Hükûmet’in de sahiplenmesi bizi ümitlendiriyor. 2019’a kadar bizi çok iyi tanıyan bir başbakanımız var. Aynı çatı altında bürokrat olarak çalışan bakanımız var. Gümrük Bakanımız bizim için bir şans. Bu yüzden ümitliyiz. En kötü dönemleri atlattık. Bundan sonra sektör olarak inanıyorum ki çok daha iyi yerlere geleceğiz. Çünkü altyapımız hazır, çok ciddi birikimlerimiz var, önemli tecrübelerimiz var ve de işimizi seviyoruz ve işimize sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Nuhoğlu, “Türkiye’nin birçok yerinden meslektaşlarım arayıp yaşadıkları zorluklardan bahsediyorlar. Bugün genişletilmiş yönetim kurulu toplantımızda da ifade ettiğim gibi yapacak bir tek şey var: Şahsen 40 yıldır sanayiciyim, üreticiyim; hayatımda hiçbir zaman bu kadar fazla çalışmadım. İşimi, gücümü bıraktım sabah 6:30’dan akşam 9’a kadar tek tek ne yapabiliriz, neyi daha iyi yapabiliriz, hangi giderimizi kontrol edebiliriz bunun peşindeyiz. Bugün söylenebilecek tek şey, hiçbir yerden bir şey beklemeden zaten yönetim kurulu olarak var gücümüzle çalışıyoruz, daha iyi ne yapabiliriz ona odaklanmalıyız.” İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, IRU İstanbul Daimi Temsilci Vekili Adrian Albu başta olmak üzere; Kamu, sivil toplum kuruluşları ve UND üyesi firma temsilcilerinden oluşan yaklaşık 1000 kişinin katıldığı iftar yemeği, “IRU Onur Nişanı Ödülü” ve “UND-IRU Yılın Sürücüsü” ödül törenlerine de sahne oldu.

Günebakış - Nurgül GÜNAYDIN

UND Uluslararası Nakliyeciler Derneği Çetin Nuhoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg