Genç: Yeni bir Milli Mücadele dönemi yaşıyoruz

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Türkiye’nin terör belasının üstesinden gelecek güce sahip olduğunu belirterek, “Hem içimizdeki hainleri temizlemek şartıyla yapıyoruz. Hem dışarıdan gelen tazyike millî bir duruş ortaya koyarak yapıyoruz. Ben bu dönemi yeni bir millî mücadele dönemi olarak adlandırıyorum” dedi.

Genç: Yeni bir Milli Mücadele dönemi yaşıyoruz
Genç: Yeni bir Milli Mücadele dönemi yaşıyoruz Admin
Advert

Genç, günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ali Öztürk ile bir süre sohbet etti.

OKUL SPORLARI ORGANİZASYONU FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Ziyaret açıklamalarda bulunan Genç şunları söyledi: “Çok daha güçlü olmamız bir dönemden geçiyoruz. Bu süreç içerisinde bir kısım ülkelerle olan yeni bir zeminin başlamasını da olumlu buluyoruz. Şehrimizde de bir olimpiyat yapılacak. Bu konuda da sizlerin yardımlarınıza ihtiyacımız var. Bunun kamuoyuna duyurulması, kamuoyunun bu konuda vakıf olması bu şehir adına çok önemli. Rusya, İsrail, Ermenistan gibi ülkelerin katılacak olması anlamlı. 38 ülke 2500 sporcuyla beraber Trabzon çok önemli bir sınav verecek. Ama turizme dönük olarak da buraya gelecek çocukların daha ileriki yaşlarında buraya turist olarak gelmesini de istiyoruz. Ya da şu andaki ailelerin bu spor organizasyonuna gelip bir sene sonra da tatile gelmesini istiyoruz. Onun için 15. gün kültür günü düzenlenecek. İyi bir program olacak diye düşünüyorum. Önemli bir dönem. Şehrin idari yöneten katmanları uyum içerisinde. Başta Bakanımızın önderliğinde, milletvekilleri, belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bunu fırsata dönüştürmemiz lazım.”

MEGA PROJELERLE TRABZON’UN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

“Bölgeden bir insan da Başbakanımız oldu. Demiryolu, güney çevre yolu gibi mega projeler ya da söz verdiğimiz şehir hastanesi, yatırım adası, havalimanı, ikinci devlet üniversitesi ve Akyazı gibi projelerin biran önce hayata geçmesi önemli. Büyükşehir Belediyemizin Gülcemal, Botanik Parkı projeleri, bizim Pelitli, Zağnos projelerimiz gibi bütün bunların bu dönemde hayata geçmesi çok önemli. Bütün bu projeleri bu dönemde şehrimize kazandırıp Trabzon'a yeni bir çehre kazandırmamız lazım. Buna mecburuz. Bu dönemi de fırsat bulup bunu yapmalıyız. Eşgüdümlü ve eşzamanlı bir şekilde. Bu konuda da sivil toplum örgütlerimizden ve basınımızdan da destek istiyoruz. Ben hep şunu söylüyorum. Bu şehre bizden önceki dönemlerde kim bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun. Ben Ankara'ya gidip bu şehir için 1 lira alıp getirebilmişsem bu benim için vazifedir ve bu şehrin menfaatinedir. Bunu hep beraber yapabilmeliyiz. Çünkü biz bu şehrin insanıyız. Böyle bir görev nasip olmuş. Bunun gereği olarak da gücümüz ne kadar yetebiliyorsa o kadar yapabilmemiz lazım.”

TERÖR BELASININ ÜSTESİNDEN GELECEK GÜCÜMÜZ VAR

“Terör belası da devam ediyor. Bunun üstesinden gelebilecek gücümüz var. Güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz. Terör asla bu milleti yıldıramayacağı gibi devlete diz çöktürmek isteyenler bu konuda kesin ve kesin bir yanılgı içerisindedirler. Ve yok olup gideceklerdir. Bunu emin bir şekilde ifade etmemiz lazım. Çünkü bu topraklar bize bugün verdiğimiz şehitler gibi şehit dedelerimizin kanlarıyla bırakılmış. Kanlarıyla sınırlar çizilmiş; o kanlarla bu vatan meydana gelmiş. Terör örgütünü taşeron olarak kullanıp farklı emellerle sınırlarımız da değiştirmek isteyenlere karşı bir duruştur bu. Çeşitli krizlere sebep olsa da bu millî bir duruştur. Yani Kurtuluş Savaşı'ndaki 18-19-20 yıllarındaki savaşın bir versiyonunu yapıyoruz şu anda. Hem içimizdeki hainleri temizlemek şartıyla yapıyoruz. Hem dışarıdan gelen tazyike millî bir duruş ortaya koyarak yapıyoruz. Ben bu dönemi yeni bir millî mücadele dönemi olarak adlandırıyorum. Cesur da bir insan var önümüzde. Allah da onu nasip etti başımıza. Biz de onun kervanında bu mücadeleye geleceğimiz adına, neslimiz adına, değerlerimiz adına, asaletimiz adına, inancımız adına katkı sağlamamız lazım. Bütün değerlerimiz adına bunu yapmak durumundayız. Çünkü bu millet yeryüzünde misyon sahibi olan bir millet. İnancımıza bayraktarlık yapan bir millet ve yeryüzünde adaleti yayan bir millet. Şu anda adalet-zulüm terazisinde ne yazık ki zülüm yüksekte. Bunu düzeltmek lazım. Böyle bir görev var. Siyasi mülahazanın çok çok ötesinde bir millî mücadele var. ona katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Burada etiket önemli değil. Herkes bu şuur ve farkındalığa ulaşabilirse hamasi söylemiyorum, bizim önümüzde kimse duramaz.”

Günebakış

Trabzon Av. Ahmet Metin Genç Ali Öztürk Günebakış
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg