En büyük olacağız

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Hedefimiz ÇAYKUR’u dünyanın en büyük şirketleri seviyesine taşımaktır.”dedi

En büyük olacağız
En büyük olacağız Admin
Advert

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, amaçlarının modern uygulamalar ile ÇAYKUR’u dünyanın en güçlü şirketleri ile yarışır hâle getirmek olduğunu söyledi. ÇAYKUR’un geçtiğimiz hafta uygulamaya koyduğu yeni çaydaki ıslaklığı ölçme sistemi, sistemin zaman kaybına neden olduğu gerekçeleri ile eleştirilere konu olmuştu. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın açıklamasında, eleştirilere cevap verdi. Uygulamanın üreticinin lehine olduğunu belirten Sütlüoğlu, uygulamaya devam edeceklerini açıkladı. Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Su firesi kesme olayını alay konusu yapmaya çalışanlar var. Aklı başında insanlar bile bunu yapıyor. Doğru olanı herkesin desteklemesi gerekir. Düzensiz toplumun bir yere varması mümkün değildir. Karalama ile bir yere varılmaz. Eğer para verip aldığımız çayın üzerinde ıslaklık varsa elbette onun da oranını tespit etmek zorundayız. Çay bitkisinin kendi bünyesinde yüzde 70 su var. Biz bu suyu almıyoruz. Onu özellikle muhafaza etmek için ısıtıcı cihaz kullanmadık. Bizim amacımız çay dışındaki yağmur sularının çaydaki oranını tespit edip düşmektir. Eski uygulamada yüzde 10 kesiliyordu. Bu uygulama ile yüzde 4-5-8 oranlarında fire tespit edilmeye başlandı. Bu, üreticinin lehinedir.” dedi.

UYGULAMA DEVAM EDECEK

Sütlüoğlu, çayın en ideal şekilde üretilebilmesi için uygulamaya devam edileceğini ifade edip “Bu sistemde çok özel hassas bir terazi kullanılıyor. Üreticinin çayından aldığımız numune ilk önce kaba suyundan arındırılıp ardından kâğıt havlu ile kurulanıyor. Bir üretici en fazla beş dakika bekliyor. Bunda bu kadar rahatsız olunacak ne var? Beklemek gerekiyorsa bekleyeceğiz. Bu terazi adaleti sağlıyor. Bu, adaletin terazisidir. Geçmişte bu teknoloji olmadığı için hiç ölçüm ve tespit yapılmadan yüzde 10 fire uygulanmış. Bugün bu imkânlar var, neden kullanılmasın? Numune alınan ıslak çaydaki ıslaklığı kâğıt havlu ile temizliyoruz. Bunu mizah konusu yapan aklı evveller var. Çok garip bir algı operasyonu yürütülüyor. Bu uygulamaya devam ederek çayımızı en ideal şekilde üreteceğiz, işleyeceğiz ve dünyaya en kaliteli şekilde pazarlayacağız.” dedi.

YARIM MİLYAR TL ÖDEME

Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un haziran ayı içerisinde üreticisine ve işçisine yarım milyar TL ödeme yaptığını ifade ederek “Mayıs ayında 191 bin ton yaş çay aldık. Bunun karşılığında 338 milyon TL haziran ayında ödedik. Haziran ayında 145 milyon TL budama ödedik. 12.2 milyon TL ikramiye ödedik. ÇAYKUR olarak haziran ayında toplamda 495 milyon TL ödemiş olduk. 2. sürgün 23 Haziran’da başladı. Hızla devam ediyor. 16 bin 500 ton çay aldık. Alımlar hızlandı. Çay bölgesinin tamamında çay toplanıyor. Arife gününde fazla çay alıp bayramın 1. günü çay almayacağız. Bayramın 1. gününde randevusu olan vatandaşlarımızın çaylarını arife günü alacağız. Bayramın 2. günü çay almaya başlayacağız.” dedi.

ORGANİK ÇAYA 3.5 TL

Sütlüoğlu. organik yaş çayın kilosuna 3.5 TL ödeneceğini belirterek “Beklenen organik çay bizim için çok önemli. Organik çay üreticilerimiz çok değerli. Organik üreticilerimizi her zaman el üzerinde tutuyoruz ve tutmaya devam edeceğiz. Organik ürün olarak 1. sürgünde 9 bin 442 ton çay aldık. 1.77 kuruş çaya verilen fiyattır. Biz buna 173 kuruş daha destekleme verdik. Toplamda 3.5 kuruş vermiş olduk. Hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel ve yüksek bir fiyattır. Dünyada bu rakamı veren başka bir ülke yok. Sadece 1. -sürgün olarak organik üreticilerimize verdiğimiz para 16 milyon TL’dir.” dedi.

ÇAYKUR İmdat Sütlüoğlu Çay Yeni Alım Yöntemi Organik Çay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg