Cenaze evinde düğün olmaz

Türk milletinin çok sayıda şehit vermesine karşın yayla şenliklerinin yapılacak olmasını eleştiren Tayar, yetkililere ve millete çağrıda bulundu.

Cenaze evinde düğün olmaz
Cenaze evinde düğün olmaz Admin
Advert

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Murat Tayar, yapılması planlanan yayla şenlikleri ve festivallere tepki gösterdi. Parti olarak hiçbir şenlikte yer almayacaklarının da altını çizen Tayar, “Her gün birçok şehidin verildiği ve tarifsiz acıların yaşandığı ülkemizde bir taraftan şenliklerin düzenlenecek olması şaşkınlığa neden olmaktadır.” dedi. Ramazan ayının sona ermesiyle bölgemizde bir bir yayla şenliklerinin yapılacağı duyurularını gözlemlediklerini kaydeden Tayar, “Ülkemizin büyük acılar içinde terör belasına karşılık verdiği ağır kayıplar ve sürdürdüğü kahraman mücadele karşısında milletimizin bu acı ve mücadeleye karşı saygı duymasını beklerken böyle bir tablo ile karşılaşmak bizi haylice üzmektedir.” diye konuştu.

İNSANLAR AKIL TUTULMASI MI YAŞIYOR?

Bayramda şehit ailelerinin şehitlerini ziyaret edeceğini ifade eden Tayar, “Yavrularının mezarlarında acılarını yüreğinde hissedecekler. Bir acı da biz yüklemeyelim onlara. Bu insanlara biz ne diyeceğiz? Yollamasaydın çocuğunu askere mi diyeceğiz? Senin acın olabilir ama biz eğleneceğiz mi diyeceğiz? O askerler orada bizim şerefimiz, namusumuz için canını verdi. Biz onların aziz hatırasına saygı göstermiyoruz. Akıl tutulması mı yaşıyor bu insanlar?” sözlerini dile getirdi.

ACININ ÜZERİNE MUTLULUK KURULMAZ

Tayar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kimse acının üzerine mutluluk kuramaz. Cenaze evinde düğün olmaz. İnsanlar şapkasını önüne alarak düşünsün. Bu zor bir şey değil. Biz bu hâle nasıl geldik diye düşünmeliler. Türk milletin tarihinde böyle kepazelikler görülmemiştir. Böyle fütursuzca davranışlar görülmemiştir. Trabzon milliyetçiliğin kalesidir diye övülür. Bu durum neyin nesidir? Bizim vicdanımız sızlıyor. Bu kadar acı varken insanlar nasıl gülüp oynayacak? Biz Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak bütün Ülküdaşlarımızla beraber bu festivallere ve yayla şenliklerine katılmayacağımızı kamuoyuna duyururuz. Böyle hassas süreçte insanları duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

YÖNETİCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Hiçbir yöneticinin insanları uyarmadığını da sözlerine ekleyen Tayar, “Giden valimiz anlaşılan o ki bu konuda bir çalışma yapmadı. Yeni valimize de görevinde başarılar dileyerek kendisinin bu konuda daha duyarlı bir şekilde yaklaşacağına inanıyorum. Kıymetli Vali’mizin öncülüğünde bayramın ertesinde başta büyükşehir belediye başkanımızı, garnizon komutanlarımızı, kaymakamlarımız ve ilçe belediye başkanlarımız bir an önce toplanarak bu kepazeliğe son verilmesini ümit ediyorum. Bu konuda da kendilerine güveniyorum. Şenliklere gidecek olan yetkililer bu durumu nasıl içlerine sindirecekler? Bu konuyla ilgili bir komisyon kurulup Trabzon’a yakışır bir duruş sergilenmelidir. Şenliklerin iptal edilmesi gerekmektedir. Sayın Vali’miz öncelik yaparak bu acı tablo karşısında şenliklerin yapılamayacağını bu millete anlatmalı ve somut adım atmalıdır.” biçiminde konuştu.

Günebakış - Berkant PARLAK

 

Trabzon MHP Yayla Şenlikleri Murat Tayar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg